foradia pressupostparticipatiualcoi

El Campament Reial d’Alcoi: característiques, recomanacions i rutes per a pujar

• Enguany, són 15.000 el nombre de les persones que podran accedir • Els beneficis es destinaran a diversos projectes de desenvolupament de la infantesa • Es poden consultar les rutes establides ordenades per nivell de dificultat

Aquest és el quart any consecutiu que l’associació Samarita organitza a Alcoi el Campament Reial “perquè tot qui vulga puga veure com treballen els Reis Mags i els seus ajudants”, tal com indica el president de Samarita, David Ponsoda.

Enguany s’ha ampliat el seu espai: a banda del campament del Preventori, s’habilitarà un nou espai al Baradello de Moya, on es podrà veure a l’Astròlog que assessora els Reis i altres sorpreses.

L’any passat van ser 8.500 les persones que van poder gaudir del Campament d’Alcoi. Enguany, són 15.000 el nombre de les persones que podran accedir. 7.500 destinades al campament de l’Escribà i 7.500 al campament dels Reis Mags. Seran més de 150 les persones que treballen eixe dia perquè així puga ser.

L’any passat “es van recaptar 15.000 euros destinats al centre d’educació especial Tomàs Llàcer. Enguany els beneficis es destinaran a diversos projectes de desenvolupament de la infantesa”.

Les recomanacions per a les persones que pujaran són les següents:

Els horaris marcats en les entrades amb autobús són els de pujada des de les parades indicades, una vegada en el campament, es col·locaran en les files assenyalades.

Els horaris indicats amb les entrades sense autobús, pertanyen a les d’entrades al campament, una vegada en el campament es col·locaran en les files assenyalades.

Degut a previsible l’afluència de gent, poden haver retrassos i no es podrà accedir al campament abans de l’hora indicada a l’entrada.
Les persones que accedisquen al campament amb autobús deuran baixar des del mateix campament on han pujat.

Als campaments no es pot pujar amb carros de bebés, caldrà deixar-los als espais destinats per a ells, a excepció de la pujada des de la piscina.

Per pujar a peu, des del Departament d’Emergències i Protecció Civil han fet una sèrie de recomanacions i elaborat un llistat de possibles itineraris, que es poden consultar en aquest plànol.

A continuació, es poden consultar les rutes establides ordenades per nivell de dificultat, de menor a major.

1r Pujada des de la piscina:

És la més fàcil de totes i l’única amb accés per a carros de bebé. Carretera asfaltada. Compartida amb els autobusos. Des de la piscina tenim 2 km aproximadament

2n Pujada des de Serelles A:

Fàcil aparcament. Els primers 800 metres transcorren per una senda de terra sense massa dificultat. Uns metres abans d’ajuntar-se amb la pujada a la piscina el camí s’inclina bastant i existeix risc de caiguda per desnivell.

3r Pujada pels Llençols:

Són aproximadament 800 metres de pujada per senda de terra. Existeixen un parell de zones en les quals cal parar atenció als xiquets per risc de caigudes per desnivell. Sendera PR-CV-133

4t Pujada des de Serelles B:

Fàcil aparcament. El primer tram és sendera de terra amb un desnivell molt important i perill de caiguda a diferent nivell. Després dels primers 300 metres el camí se suavitza i connecta amb la pujada des de la piscina.

5é Pujada per la Uixola:

Sender de terra bastant exigent, amb diversos obstacles i amb un desnivell important. No recomanable amb menors que no estiguen habituats

6é Pujada pel Castellar:

Fàcil aparcament. Aquesta ruta és molt bonica però alhora és la més exigent. Aquesta senda en tot just 1000 metres ascendeix més de 200 (Un 32,6%) No recomanable per a gent no habituada. Sender SL-CV-25.6

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *