lasarga ua

Alcoi viatja al seu passat modernista

• Centenars d’alcoianes i alcoians s’han disfressat, davant milers d'espectadors, amb tot luxe de detalls • Un fet d’atracció turística que potència l’activitat i dinamisme cultural, social, econòmic, gastronòmic i hostaler, desestacionalitzant, al mateix torn, el tercer sector.


Alcoi ha tornat al passat, a principis del segle XX, quan no existien els vehicles motoritzats, ni Internet ni els grans mitjans de comunicació. Centenars d’alcoianes i alcoians s’han disfressat, davant milers d’espectadors, amb tot luxe de detalls: amb la roba i característiques de la societat de l’època alcoiana d’exaltació de l’art modernista. I desenes d’associacions i comerços han col·laborat en aquest viatge al passat que ha realitzat la ciutat.

Durant tota la setmana, han sigut múltiples els actes i activitats que ens han apropat al context econòmic, social, artístic i cultural de principis del segle XX. Destacant rutes pel patrimoni modernista d’Alcoi, exposicions sobre els artistes més destacats de l’època i tallers d’indumentària.

I, durant el cap de setmana, el centre d’atenció de locals i turistes han sigut les recreacions d’esdeveniments, actes i fets d’aquell moment històric. Entre d’altres, una manifestació obrera en reivindicació de les 8 hores laborals, concerts musicals i balls de l’època, una tómbola, un incendi, un sepeli…

En termes generals, es pot dir que, amb la gran acollida la Setmana Modernista alcoiana s’ha consolidat com una data anual de referència per a la ciutat. Un fet d’atracció turística que potència l’activitat i dinamisme cultural, social, econòmic, gastronòmic i hostaler, desestacionalitzant, al mateix torn, el tercer sector.

Tal com expressa el regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis, “el poble d’Alcoi ha renovat el seu compromís amb el seu passat, mirant amb esperança el seu futur”. L’alcalde d’Alcoi, per la seua banda, tanca aquesta Setmana Modernista amb aquestes paraules al seu Twitter: “quin és l’èxit de la Fira Modernista 2018? La implicació de totes i tots, moltíssimes gràcies a totes les alcoianes, els alcoians, entitats, comerciants, hostalers… per fer-ho possible. Ara a per la tercera”.

Font: Rodrigo Paños./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *