foradia pressupostparticipatiualcoi

Una gran fira per una gran ciutat

• Alcoi ha acollit un esdeveniment dels que queden a la història col·lectiva per sempre • Hui, estic profundament orgullós d’aquesta festa sense etiquetes, hui sé que treballar per Alcoi et dona sempre més del que tu dones.

Aquest cap de setmana, les alcoianes i els alcoians hem viscut un somni real, multitudinari i únic, la segona edició de la Fira Modernista d’Alcoi. Alcoi ha acollit un esdeveniment dels que queden a la història col·lectiva per sempre. Una celebració espectacular, sense edat, brillant i participativa, oberta, acollidora, sense cap incidència i amb un ambient al carrer únic. I tot això, ha sigut possible amb només dos anys d’història. Hui, sabem que hem creat una gran Fira per una gran ciutat!

Però es que, la Fira Modernista que hem viscut aquest cap de setmana, aquest milacre només podia ocórrer a Alcoi, d’això no tinc dubte. I per tot això, com a alcalde, estic profundament agraït de ser el representant institucional d’una ciutat tan gran, i quan dic gran, parle de grans persones, capaces de fer grans coses. Eixos que han cregut en un somni, i que des del primer dia, sense demanar res i donant-ho tot, han participat, aportat i ens han acompanyat en aquesta festa meravellosa. Gràcies a tots, vos puc assegurar que mai oblidarem tanta generositat, tanta estima i tanta capacitat de feina. Les associacions alcoianes són un exemple, són un tresor i el millor que té Alcoi. Podria dir noms concrets però tots sabem qui són, i ells també saben que no fa falta dir-los, que són i seran sempre part de nosaltres i que d’elles i ells és l’èxit, això sempre ho portaran ben dins.

Qualsevol que haja estat al casc històric d’Alcoi aquest cap de setmana hauria de ser capaç de dir res roin dels alcoians, tot el món, de tota condició, de diferents llocs i visions, han sentit els últims tres dies a Alcoi que aquesta ciutat és increïble, única, irrepetible i meravellosa, i ser part d’ella només potser un gran orgull. Tenim el deute col·lectiu de recordar una gran època, un temps del que encara gaudim amb un important patrimoni, i també tenim l’obligació de que aquest llegat siga font de riquesa econòmica, i d’atracció turística. L’hem fet realitat, i seguirem treballant per donar-li més vida i més nom.

Hem creat una altra gran festa per incentivar els negocis durant tres dies. Una celebració situada al mes de setembre que serà la tercera pota turística, amb Festes de Moros i Cristians i el Nadal, desestacionalitzant el turisme a la ciutat. La Fira ha viscut per quedar-se i ja estem treballant per seguir creixent sense deixar de ser allò que hem volgut ser sempre: una festa sense noms propis, sense protagonistes especial, la festa de totes i tots, dels d’ací i dels d’allà, a la que et pots sumar quan vulgues, que sempre està al carrer, la Fira que esperem ja amb il·lusió per l’any vinent.

Aquest Govern, Alcoi el viu en positiu, només creient en el que som, som capaços de fer grans coses, només convençuts del potencial col·lectiu podrem convertir-se en referent, i ser capital cultural, industrial i d’innovació de tot el territori valencià. Sí, aquest Govern somia en gran, i no anem a deixar de fer-ho perquè no només somiem, treballem per aconseguir-ho, i quan un ho fa convençut, i li dedica tanta feina i il·lusió, els resultats arriben, es consoliden i perduren. Tenim l’ADN de l’èxit, així som, i així podem seguir sent, “Alcoi en positiu”.

Hui, estic profundament orgullós d’aquesta festa sense etiquetes, hui sé que treballar per Alcoi et dona sempre més del que tu dones, hui més que mai, estic convençut que ens hem de seguir deixant-se la pell. Amb vosaltres, alcoianes i alcoians, el somni s’ha fet realitat!! Milions de Gràcies!!

Vos esperem a la III Fira Modernista d’Alcoi

 

 

 

Font: Toni Francés, alcalde d’Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *