foradia barnasants

Silvia Garro: “Planes vos convida a conéixer les nostres festes i la nostra gent”

• Avui, dijous 4 d’octubre, arranquen les festes de moros i cristians de Planes. Ha sigut a les 9 del matí, amb el volteig general de campanes anunciadores • La regidora Silvia Garro vol convidar a tot qui tinga el gust de gaudir d’aquests dies de festa i germanor.

Planes comença a celebrar les seues festes patronals en honor al Santíssim Crist de la vila, que enguany cau entre els dies 4 i 9 d’Octubre. Parlem amb Silvia Garro, regidora de l’Ajuntament de Planes, qui ens comenta tots els detalls.

Avui, dijous 4 d’octubre, arranquen les festes de moros i cristians de Planes. Ha sigut a les 9 del matí, amb el volteig general de campanes anunciadores. Tot seguit hi haurà activitats per als més menuts. I a la vesprada, es durà a terme el pregó, a càrrec del primer tro de la filà Ligeros d’Alcoi. Després Olleta, amb l’entrada dels Moros del Raval i finalment un concurs de disfresses amenitzat per l’orquestra Gamma Live.

Divendres dia 5 és dedicat a la Mare de Déu del Roser. Al matí les xiquetes i xiquets tindran jocs per a gaudir. Després de la missa, se celebrarà la cercavila, amb la música de la Unió Musical de Plenes. A la vesprada hi haurà una mini disco infantil. Tot seguit la processió. I a la nit Olleta i entrada de la Filà Templaris i la Filà Maseros de l’Almadec. Acabarà el dia amb el conjunt Syberia.

Dissabte és el dia gran de les filaes, ja que a primera hora se celebra la Diana i a la vesprada té lloc l’Entrada de Moros i Cristians. El dia està dedicat a l’honor de Sant Roc, amb una cercavila amenitzada amb la Unió Musical, mascletà i processió. La nit s’allargarà amb la música de l’orquestra Scream.

I diumenge és el dia gran de les festes de Planes, dedicat al Crist de la vila. Inicia el dia amb l’Aurora, on les festeres rebran en sa casa els càntics dels festers; tot seguit, el poble puja en romeria a l’ermita, des d’on celebren l’Eucaristia en honor al patró de Planes. A la vesprada, abans del castell de focs artificials, se celebra la processió. I finalment el poble gaudeix de la disco mòbil patrocinada pels Quintos del 2018.

Dilluns 9 se celebra tradicionalment el Dia del Descans, a més és el dia dels Jubilats, a qui se’ls dedica un berenar amenitzat per un duo. Seguidament es du a terme la retreta, patrocinada pels Quintos del 2018. A última hora de la nit, la filà Templaris celebrarà el seu 30 aniversari amb una entraeta. I la nit acabarà amb l’orquestra The Garage, patrocinada pels Quintos del 2019.

Enguany, les festes entronquen amb la celebració del 9 d’Octubre, que tradicionalment se celebra en Planes amb la realització de paelles, per part dels grups i famílies, amb la col·laboració de l’Ajuntament, que aportarà una picaeta.

La regidora Silvia vol convidar a tot qui tinga el gust de gaudir d’aquests dies de festa i germanor entre la gent de Planes, “espere que vinga molta gent a conéixer les nostres festes, el nostre poble i la nostra gent”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *