foradia subscriutegrat

Atzeneta gaudeix d’un mes de setembre ple de celebracions

Aquesta localitat de la Vall d'Albaida estarà de festa des del dia 10 de setembre fins al dia 26 del mateix mes. A banda, des de principis de mes ja s'han dut a terme diferents esdeveniments com la XII Mostra d'Artesania i Gastronomia, i la Setmana Esportiva

De segur que el mes de setembre és un dels mesos favorits per als habitants d’Atzeneta, ja que durant tot el mes el poble no para de tindre celebracions. Des del dia 2, al 4 ja es va celebrar la XII Mostra d’Artesania i Gastronomia, un esdeveniment que segons comenta el seu alcalde, Pepe Descals “ha sigut un èxit”. Paral·lelament, també s’estava disputant la Setmana Esportiva, que va començar el dia 29 d’agost, i va finalitzar el dia 4 de setembre, i que també ha comptat amb una alta participació.

Una setmana han tingut per a descansar, els veïns i veïnes d’Atzeneta, i és que, a partir del dia 10 de setembre s’iniciaran els actes festers. El dissabte 10 de setembre serà la presentació de la reina, un dels actes més volguts al poble. Després de l’acte es farà un sopar de Gala al pavelló municipal que finalitzarà amb discomòbil. El diumenge 11 estarà dedicat als més menuts, i les dones del grup de Balls-Meneitos del poble oferiran una actuació.

Seguidament, des del dilluns 12 de setembre, fins al dimarts 20 de setembre tindrà el novenari, però s’ha d’assenyalar que encara que es fa aquest novenari, el dia 16 de setembre començaran les festes de Moros i Cristians amb la Nit de l’Olla. L’endemà, serà el torn d’un dels actes més representatius, l’Entrada de Moros i Cristians. El diumenge 18 de setembre el dia estarà amenitzat per ‘Teatre Sainet Valencià’ a càrrec de ‘El Palmeral’ de Benigànim.

El dia 21 de setembre començarà una nova festa: la Festivitat de Sant Roc, i a més dels actes religiosos a la nit es farà un sopar popular, amb revetla.

Un dels dies grans a Atzeneta serà el dia 22 de setembre, amb la festivitat de Sant Mateu, patró del poble. Aquest dia és molt típic l’acte de l’alçà de banderes. A la nit es farà un espectacle per a tot el poble, i seguidament, actuarà l’orquestra ‘Matrix Band’.

El divendres, la protagonista de la jornada serà la Mare de Déu del Rosari, i durant aquest dia, l’acte més important és l’ofrena floral, amb la posterior processó. La nit comptarà amb un correfoc, i finalitzarà amb una macrodiscomòbil.

El dissabte 24 de setembre, Atzeneta retrà homenatge al Santíssim Crist de la Fe i del Mont Calvari, amb misses, i processons, però amb un dels actes més rellevants d’aquests dies, la Plega, en el qual es col·loca una medalla a cada veí del poble. A la vesprada el Santíssim Crist tornarà en processó a l’ermita, a la nit continuarà la festa.

Els dies 25 i 26 de setembre estaran dedicats al Crist de la Plaça, i a banda dels actes religiosos, eixe diumenge també hi haurà un gran castell de focs d’artifici i una cercavila que finalitzarà en un sopar.

L’alcalde de la localitat ha afirmat que: “Atzeneta és un poble que sempre té els braços oberts per a tota la gent que vinga. A més, després de dos anys amb la pandèmia la gent té moltes ganes de festa”.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *