foradia subscriutegrat

L’Acord Territorial per l’Ocupació se centrarà en majors de 45 anys i dones sense formació

• Té com a objectiu fonamental inserir en el mercat laboral a les persones majors de 45 anys, i especialment a les dones d’aquesta edat amb baixa qualificació • S’analitzarà el mercat per veure necessitats i millorar la formació perquè obtinguen certificats de professionalitat i altra formació


S’ha presentat la tercera fase de l’Acord Territorial per l’Ocupació-ACTAIO, que té com a objectiu fonamental inserir en el mercat laboral a les persones majors de 45 anys, i especialment a les dones d’aquesta edat amb baixa qualificació. Un projecte en el qual col·laboren els Ajuntaments d’Ontinyent, Ibi i Alcoi, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC.

La primera fase del projecte, coordinada des de l’Ajuntament d’Alcoi, es va fer un estudi de diagnòstic on es recalca la necessitat d’aconseguir una FP especialitzada en indústria per atendre la demanda existent de personal qualificat. A més, es va posar en marxa un pla experimental d’inserció laboral que va aconseguir un total de 147 insercions.

La segona fase, coordinada per l’Ajuntament d’Ontinyent, s’ha desenvolupat a partir de 4 àrees: elaboració d’informes sobre el mercat laboral i la formació; encontres i setmanes temàtiques sobre “indústria 4.0 adaptada al territori”; taules i encontres al voltant de la formació en ocupacions; i la de creació de la identitat gràfica de la marca ACTAIO així com la web i perfils socials d’aquesta.

La tercera fase que s’obri ara, estarà coordinada per l’ajuntament d’Ibi, i es focalitzarà especialment en els majors de 45 anys i en les dones amb baixa qualificació. S’analitzarà el mercat per veure necessitats i millorar la formació perquè obtinguen certificats de professionalitat i altra formació per a aconseguir una ocupació de qualitat. A tal efecte, es contempla l’execució d’accions com el foment de plans d’igualtat a les empreses; la creació d’eines de previsió de tendències de mercat, tenint en compte els diagnòstics ja realitzats; la promoció entre les empreses de la valoració de l’entorn; o el foment de la innovació social entre les persones emprenedores, entre d’altres.

Aquest pacte, segons els representants dels sindicats CCOO i UGT, “traspassa les fronteres de les províncies i les ideologies polítiques per a treballar en comú”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *