foradia camaraalcoi

La Cova de l’Or de Beniarrés rep la distinció de jaciment arqueològic Bé d’Interés Cultural

• Es tracta d’un jaciment arqueològic d’època neolítica, al voltant de l’any 5600 abans de Crist, en el qual s'han trobat continguts de valuosa informació • Una de les hipòtesis és que la Cova fora, més que un habitatge, una mena de santuari dels habitants de l'entorn.

Reconstrucción del Museu de Prehistòria de València

La Cova de l’Or de Beniarrés ha rebut l’aprovació, per part del Consell de la Generalitat, per a ser declarat Bé d’Interés Cultural amb categoria de zona arqueològica i paleontològica.

Es tracta d’un jaciment arqueològic d’època neolítica, ubicada al voltant de l’any 5600 abans de Crist. En ell s’han constatat restes d’indústria ceràmica i òssia, a més d’algunes expressions d’art rupestre, i altres continguts que aporten una valuosa informació sobre la societat i els costums de l’època.

Durant els últims anys s’han desenvolupat en aquest espai diferents treballs d’investigació arqueològica. Una de les hipòtesis és que la Cova fora, més que un habitatge, una mena de santuari dels habitants de l’entorn.

Junt amb aquest jaciment, el Ple del Consell ha aprovat recentment la declaració de Bé d’Interés Cultural amb categoria de zona arqueològica i paleontològica 14 jaciments valencians més: 4 de les comarques d’Alacant, 5 de les de Castelló i 5 de les de València. Tot en el marc de la primera fase d’actualització i adaptació de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

  • Jaciments de les comarques d’Alacant: els Banys de la Reina a Calp; la Illeta dels Banyets al Campello; la Illeta del Portitxol a Xàbia; el Porquet 1, l’únic dels jaciments paleontològics, a Alacant; i la Cova de l’Or a Beniarrés.
  • Jaciments de les comarques de València: el poblat ibèric la Caravana de Llíria; la necròpolis ibèrica Corral de Saus a Moixent; el poblat ibèric de la Muela de Arriba a Requena; el jaciment arqueològic de València la Vella a Riba-roja de Túria; i el poblat ibèric Pico de los Ajos a Yátova i Cortes de Pallás.
  • A les comarques de Castelló estan el jaciment del Punt del Cid a Almenara; el Puig de la Nau a Benicarló; el jaciment fenici de Vinarragell a Borriana; la vil·la romana del Benicató a Nules; i el recinte fortificat del Torrelló a Onda.
Font: Rodrigo Paños./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *