foradia subscriutegrat

La Setmana Cultural de Beniarrés dona pas a les seues festes

Fins al dia 13 es porten a terme les activitats culturals, a partir del 14 i fins al 18 seran les festes les protagonistes del poble

Beniarrés ha preparat un mes d’agost carregat d’activitats, primer amb la seua Setmana Cultural, i seguidament amb les festes. La primera de les seues activitats començà el dia 5 d’agost, amb un concert de Festes a càrrec de la Societat Unió Musical de Beniarrés. Seguidament, el dilluns 8 d’agost va ser el torn de celebrar la globotà, el teatre infantil, i el Cicle de concerts organitzats per la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, Somriu, amb l’actuació de Toni de l’Hostal.

El 9 d’agost continuaren les activitats culturals, primer per als més menuts amb el teatre infantil ‘Shreck’, i més tard, a la nit, es dugué a terme la presentació del llibre ‘Crim al Petxinot’, de Miguel Àngel Balaguer. El dia 10 hi va haver una nova representació per a xiquets i xiquetes, i a les 22:30h es va fer la cercavila de Fanalets de meló que donà pas a la VIII Ruta de Contacontes de l’Alcoià i Comtat. Per a hui, dijous 11, a més de programació infantil, també es farà un sopar a la fresca, i ja per al dia 12, començaran els primers actes festers, i és que els festers de Sant Roc han organitzat a les 19h del divendres 12 d’agost l’acte ‘Cagà de la Burra’, i a la nit una discomòbil, però abans serà el torn de fer la Cordà Infantil, organitzada per l’Associació Amics del Coet de Beniarrés, que segons ha explicat el seu alcalde, Miguel Àngel Sanchís: “De la comarca som l’únic poble que continuem fent la cordà“.

Abans de començar els dies grans de la festa de Beniarrés el dissabte 13 d’agost es durà a terme l’última de les activitats d’aquesta Setmana Cultural amb l’actuació de ‘Voces de leyenda’.

El dia 14 d’agost a les 11 del matí a l’Ermita de Beniarrés, hi haurà una introducció al llenguatge de les campanes, una mostra de tocs tradicionals i una visita guiada a l’interior del campanar, a continuació, a les 13h serà el moment del volteig de campanes. Ja per a la nit, hi haurà una entraeta a càrrec de les filaes de Beniarrés: Moros del Benicadell, els Guerrers del Cid i Maseros, que serà l’acte que donarà pas al Pregó d’Inici de les Festes de 2022. A la nit la festa estarà assegurada amb una orquestra.

El dia 15 d’agost, que per a l’alcalde seria un dels dies més significatius d’aquestes festes, és la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció, i tot començarà a les 8 del matí amb el volteig de campanes que iniciarà a la Diana. A continuació, la Unió Musical de Beniarrés acompanyarà als festers a missa. Ja a la vesprada, a les 18:30h s’iniciarà l’entrada amb la Filà Maseros, després Guerrers del Cid, i finalment Moros del Benicadell. Una vegada finalitze l’acte es farà la processó i després un castell de focs d’artifici. Aquesta nit continuarà la festa al poble gràcies a l’orquestra Titanic.

L’endemà, el dimarts 16 d’agost serà el torn de la festivitat en honor a Sant Roc, i un total 22 festers seran arreplegats amb música per anar fins a l’església. A la vesprada se celebrarà una nova processó i després un nou castell. Aquesta nit, o la gent s’haurà de gitar prompte, o poden aguantar amb la macro discomòbil fins a les 5 de la matinada per a poder gaudir de la Cordà per als fadrins.

El següent dels dies de festa està dedicat al Santíssim Crist de l’Empar, i a més de celebrar una nova missa i una processó, també hi haurà una partida de pilota valenciana, una de les novetats que ha substituït a la retreta que es feia habitualment. A la nit, una vegada més, es realitzarà una cordà a les 04:30h.

L’últim dia d’aquestes festes, el dijous 18 d’agost, el protagonisme serà per a la Mare de Déu de la Cova Santa. Aquest dia, a més de celebrar misses també es portarà a cap una ofrena floral. L’orquestra ‘No Coment’, amenitzarà aquesta nit fins a les 5 de la matinada que se celebrarà una nova cordà.

Miguel Ángel Sanchís ha comentat que aquestes dos setmanes sónuna manera de trobar-se de nou, d’expressar l’alegria que tenim, d’estar tots junts i de celebrar. En totes les activitats participa pràcticament tot el poble“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *