foradia elgrat

Jordi Silvestre: “celebrem la sentència del Tribunal Superior al nostre favor”

• Salvem l’Aqüífer està treballant per la reivindicació de la delimitació del perímetre de la zona de l’Aqüífer, l’objectiu és garantir legalment "que no es continuen plantejant en aquest espai natural més projectes”.

Són molts anys de treball, actes, xerrades, reunions, estudis, informes, plets i accions els que du la plataforma Salvem l’Aqüífer darrere amb l’objectiu de protegir un paratge natural que abasteix en bona part a la població alcoiana d’aigua potable: l’Aqüífer del Molinar.

El motiu de la seua existència i del seu treball és l’intent de construir en la zona de La Canal, on es troba els pous d’aigua, un projecte industrial que, segons diversos estudis, posaria en perill l’Aqüífer. Un polígon que, segons ha denunciat Salvem durant molt de temps, representa, més que llocs de treball i dinamisme econòmic, interessos privats, immobiliaris i especulatius.

Després de molts plets legals entre l’empresa i la plataforma, l’última sentència del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat la ubicació del projecte industrial allí projectat, Alcoinnova. D’aquesta manera, el perill que podria suposar la ubicació allí d’un polígon industrial, seguretat mediambiental del qual no es podria garantir, ha quedat, fins al moment, dissuadit.

Així i tot, la plataforma no abandona la seua lluita per la seguretat del que és un recurs hídric fonamental per a les alcoianes i alcoians. Per una banda, continua alerta i treballant per la conservació i futur del brollador, i per altra banda, vol sensibilitzar a la població del valor de tindre un paratge natural d’aquestes característiques.

Per a fer-ho, l’última acció organitzada per la plataforma ha sigut la “Festa per l’Aigua”, un acte lúdic i festiu, ubicat a la Glorieta, on s’han desenvolupat activitats culturals per a goig de tots els públics. Parlem allí amb alguns dels activistes de la plataforma.

Jordi Silvestre, president de la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar, ens comenta que, volíem fer un acte lúdic i més festiu, “després d’anys de lluita per la protecció de l’Aqüífer del Molinar, per a celebrar la sentència del Tribunal Superior al nostre favor”.

Però altre motiu de l’organització de la festa és la reivindicació de la delimitació del perímetre de la zona de l’Aqüífer, l’objectiu és garantir legalment “que no es continuen plantejant en aquest espai natural més projectes urbanístics”.

Així i tot, la figura de la delimitació del perímetre natural comporta un tràmit difícil de dur a terme, ja que és “una figura que encara no s’ha dut a terme en cap paratge de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, no és molt habitual”. Però si s’aconseguira delimitar aquest perímetre de manera legal “la projecció de projectes industrials en la zona del Molinar seria més complicat”.

La institució que té la competència de demanar aquesta delimitació és l’Ajuntament d’Alcoi, i Salvem l’Aqüífer està treballant perquè es faça.

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *