foradia mediambient

Divulgació de la literatura valenciana amb la lectura col·lectiva del ‘Tirant lo Blanc’

• Vora 200 persones participaran enguany a aquesta activitat que té l’objectiu de divulgar la literatura valenciana. • L’acte es durà a terme a l'IES Cotes Baixes el 16 de novembre, en la vespra de l'aniversari del dia que va eixir publicada l’obra, el 20 de novembre en l’any 1490


Lectura col·lectiva a Alcoi de la novel·la valenciana ‘Tirant lo Blanc’, de Joanot Martorell. Vora 200 persones participaran enguany a aquesta activitat que té l’objectiu de divulgar la literatura valenciana.

L’acte es durà a terme a l’IES Cotes Baixes el 16 de novembre, en la vespra de l’aniversari del dia que va eixir publicada l’obra, el 20 de novembre en l’any 1490, i dia també de les Lletres Valencianes. L’acte es dividirà en dos torns d’intervenció: al matí llegirà l’alumnat dels centres educatius que hi participen: IES Cotes Baixes, IES Andreu Sempere, Col·legi José Arnauda, CEIP Miguel Hernández, Col·legi La Salle i CEE Tomàs Llàcer. I a la vesprada, continuaran la lectura diferents representants d’entitats i partits polítics d’Alcoi.

Aquesta és la XVII edició d’aquest acte divulgatiu, que promouen conjuntament l’Ajuntament d’Alcoi, a través de les Biblioteques Municipals, i la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià.

El ‘Tirant lo Blanc’ és una de les obres mestres de la història de les lletres valencianes. El seu gènere és el de cavalleries, molt popular a tot el territori peninsular durant l’època de la Renaixença. El seu autor, Joanot Martorell, va saber apujar la qualitat literària d’aquest gènere a través de les lletres valencianes. El resultat va ser una obra literària valenciana amb importància universal.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *