foradia subscriutegrat

L’artiste alcoià David Pastor inaugura un monumental retaule al Castell de Guadalest

El pintor ha estat vuit anys treballant en els deu quadres que el formen • Enguany la diòcesi felicitarà els nadals amb una reproducció del quadre de la Nativitat d'aquest retaule.

Realitzat pel pintor alcoià David Pastor, el dissabte 10 de novembre es va inaugurar, a l’Església de l’Assumpció del Castell de Guadalest, el retaule amb 10 quadres sobre la vida de la Mare de Déu. L’autor alcoià que ja va fer la decoració pictòrica del petit retaule del sagrari, però ara s’ha atrevit amb la que probablement és la seua obra magna, per grandària, temàtica, estil i duració.

En Jesús Murgui Soriano, Bisbe de la Diòcesi d’Alacant-Oriola va acudir a l’acte per beneir aquesta peça artística que ha sigut el resultat de vuit anys de dur treball i ha esdevingut en una monumental obra rematada amb un retaule fet a mida pel mestre ebenista José María Moya.

Ha sigut un projecte dut a terme gràcies a la iniciativa del poble de Guadalest, encapçalat per les famílies que han donat suport a les idees de David per a que es duguen a terme. El poble de Guadalest va agrair la presència de Murgui regalant-li l’esborrany original del quadre de l’Assumpció ideat per David Pastor l’any 2011.

El prelat va destacar a la seua homilia la tasca de l’artista alcoià, com a mostra d’un treball fet amb amor, cura i afany de perfecció. Va quedar tan content del resultat que va decidir felicitar enguany a tota la diòcesi amb una reproducció del quadre de la Nativitat d’aquest retaule.

Cal recordar que David Pastor és l’autor, junt amb altres, dels murals de sant Francesc i sant Josep del Santuari de Maria Auxiliadora, té obra en esglésies d’Alacant i Castelló i va fer la portada de la revista de Festes d’Alcoi de l’any 2017.

Es pot seguir el pas a pas del Retaule de principi a fi en aquest enllaç

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *