foradia subscriutegrat

El Gratis i la seua funció sociocultural

• Procurem fer ressò de les iniciatives que la societat i les institucions generen, tant a Alcoi com a les nostres comarques, que aporten un valor a la nostra societat • Compartim la cultura que es genera al nostre entorn. Promocionem tradicions. Aprenem dels diversos col·lectius. Publicitem als professionals de la zona. Comuniquem informació i iniciatives de les comarques. Reflexionem sobre diverses qüestions.

La premsa ha de tindre una funció social. Ha de servir per informar les ciutadanes i ciutadans dels fets i esdeveniments que ocorren al seu voltant, dotant-los, així, d’eines informatives per a poder formar el seu propi criteri sobre aquets i el seu entorn.

Aquesta és una de les premisses sota la qual treballem i realitzem el periòdic El Gratis, i sempre amb la convicció del fet que la nostra societat pot i ha de millorar.

En aquest sentit, procurem fer ressò de les iniciatives que la societat i les institucions generen, tant a Alcoi com a les nostres comarques, que aporten un valor a la nostra societat, siga cultural, educatiu, social, econòmic, polític, esportiu…

Amb la publicació d’aquesta quinzena, la 668, volem:

  • Compartir la cultura que es genera al nostre entorn. En aquesta quinzena podeu trobar la presentació del nou llibre de Carles Cortés, la celebració dels premis Joan Valls o la realització de les Jornades Sociolingüístiques.
  • Promocionar les tradicions. Entrevistem al capità cristià, José Vicente Jornet i informem sobre les festes d’Agullent i les falles de Gandia.
  • Aprendre dels diversos col·lectius. Entrevistem a participants de la històrica concentració del 8 de Març i al representant a Alcoi de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions.
  • Publicitar als professionals de la zona: restaurants, espais per a celebrar esdeveniments, comerços i serveis de tot tipus (amb un especial de rodes i motors).
  • Comunicar informació i accions que es realitzen als municipis de les nostres comarques. Entrevistem a l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, i la vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques.
  • Reflexionar sobre diverses qüestions. Publiquem diferents articles de diferents persones i sensibilitats sobre les qüestions i assumptes més candents.

Tot açò, sempre utilitzant com a vehicle de transmissió la nostra llengua.

Podeu trobar un exemplar d’El Gratis tant a Alcoi com a diferents pobles de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla, la Costera i la Safor. Ho podeu fer a la vostra papereria, per 1 €, o a qualsevol local col·laborador, de manera gratuïta. Esperem que vos agrade.

Font: Editorial./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *