foradia subscriutegrat

En marxa la XV edició de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

• Ja està en marxa la XV edició de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV, que es desenvolupa a Alcoi entre els dies 19 i 23 de novembre. • També s’ha abordat el tema de la bretxa de gènere entre dones homes en les titulacions tecnològiques o enginyeries


Ja està en marxa la XV edició de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV, que es desenvolupa a Alcoi entre els dies 19 i 23 de novembre.

La inauguració ha tingut lloc al nou espai cultural d’Alcoi, l’IVAM CADA, on han intervingut el rector de la UPV, Francisco José Mora, qui ha impartit la conferència ‘El paper de la UPV en la transformació social de la Comunitat Valenciana’. El rector ha assenyalat la incidència de la universitat en el context polític, econòmic i social. Un fet que s’explica pel valor que té a les nostres societats el coneixement, un dels principals motors del creixement econòmic.

A la inauguració han estat també presents el director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Paloma Domingo, i la subdirectora de Cultura del Campus, Rosa Vercher.

Durant la primera jornada de la Setmana de la Ciència, també s’ha dut a terme una trobada amb més de 20 investigadors, on s’ha tractat el tema de la investigació i del coneixement com a eines de creació de riquesa. També s’ha abordat el tema de la bretxa de gènere entre dones homes en les titulacions tecnològiques o enginyeries, on la presència de les dones és encara, malgrat la importància creixent de l’àmbit, molt baixa. Tot a càrrec de la directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Paloma Domingo.

Durant el dimarts 20 es durà a terme una conferència sobre la gestió de les emocions negatives: ‘Emocions corrosives: com fer front a l’enveja, la cobdícia, la culpabilitat i la vergonya, l’odi i la vanitat’. A càrrec del catedràtic de Psicobiologia i Director de l’Institut de Neurociències en la Universitat Autònoma de Barcelona Ignacio Morgado Bernal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *