foradia subscriutegrat

Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

• Iniciativa de la corporació provincial de València amb l'objectiu de lluitar contra aquesta xacra social. • En total, de moment, formen part d'aquesta xarxa 49 localitats d'11 comarques

Des de principi de legislatura, la Diputació de València ha dut a terme, des de l’àrea d’Igualtat, diferents activitats i iniciatives amb les quals ajudar els ajuntaments a combatre la violència masclista.

L’última d’elles ha sigut la constitució de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. Mig centenar d’ajuntaments s’han sumat a la iniciativa de la corporació provincial amb l’objectiu de lluitar contra aquesta xacra social.

Un total de 54 sol·licituds d’adhesió han arribat a la Diputació des que es va obrir el termini el 14 d’abril. D’elles només 5 han sigut rebutjades per no complir amb algun dels tres requisits que arreplega el reglament: disposar d’una regidoria o delegació d’Igualtat dotada amb recursos; tindre un pla d’Igualtat propi; i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar adherits al programa ATENPRO del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar, un servei d’atenció telefònica a les víctimes de violència de gènere.

“No és suficient amb el minut de silenci o la bandera al balcó, hem de ser proactius i des de les institucions dotar de recursos als ajuntaments per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans i fer front a la violència masclista”, ha comunicat Isabel García, titular d’Igualtat de la Diputació.

La diputada ha assenyalat que aquestes ajudes seran prioritàries per als municipis més xicotets, que han de disposar de les eines necessàries per a tindre els seus propis programes i oferir atenció a les víctimes amb les mateixes garanties que qualsevol altre municipi de major grandària.

En total, de moment, formen part d’aquesta xarxa 49 localitats d’11 comarques. Entre elles, Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Mislata, Alzira i Burjassot.

Enguany hi haurà una aportació de 200.000 euros que es repartirà entre els municipis fundadors de la Xarxa i, segons avança Isabel García, en el pròxim exercici està previst invertir entre 400.000 i 500.000 euros en aquestes campanyes i activitats promogudes pels ajuntaments per a construir una societat més forta i que responga amb contundència a una de les seues principals xacres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *