foradia subscriutegrat

El projecte solidari VIOMASC compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia

Aquesta iniciativa impulsada per 'Asociación Patitas casas de acogida' ha llançat aquesta companya que uneix la violència de gènera amb les mascotes

Des de la regidoria d’Igualtat, s’ha anunciat que l’Ajuntament s’ha sumat al projecte de l’Associació ‘Patitas casas de acogida’, VIOMASC, que ja està present a altres poblacions del país, que té com a objectiu donar acolliment a les mascotes de les víctimes de violència masclista.

El projecte té un caràcter solidari, i s’ha implantat a Gandia, perquè segons ha explicat la regidora d’Igualtat, Juana Navarro, hi ha “un 30% de dones víctimes de violència de gener que tenen animals de companyia. Per aquesta raó, és important crear una xarxa d’espais segurs per als animals que en moltes ocasions també són víctimes del maltractament de l’agressor, qui pot agredir i fins i tot assassinar a les mascotes per a danyar a la seua parella o exparella”.

Aquestes acollides seran temporals dirigides a les víctimes que hagen d’abandonar temporalment el seu lloc de residència perquè puguen protegir les seues mascotes, ja que, en moltes cases d’acolliment no s’accepten animals.

Des d’Igualtat es derivarà a l’associació els possibles casos de dones maltractades amb mascotes que s’acullen als serveis d’aquest departament o altres recursos com ‘Centro mujer 24 horas’ o l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte de la Generalitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *