foradia subscriutegrat

Cesk Freixas s’inspira en una obra de Miró per parlar de la repressió i l’exili polític

• El concert-homenatge de presentació del disc ‘Antoni Miró, pintura musicada’, tindrà lloc el diumenge 2 de desembre • El principal obstacle que veu per la superació del conflicte català és el de "les estratègies partidistes i els interessos particulars de cada direcció política".

Pintura, poesia, música, talent i compromís social s’han fusionat per a donar com a resultat un disc d’un elevat nivell artístic i estètic, el catàleg musicat ‘Antoni Miró. Pintura musicada’. Es tracta d’un treball que han dut a terme, amb motiu de l’exposició ‘Antoni Miró a la Base’, nou dels millors artistes musicals de l’escenari valencià actual. Art en la seua màxima expressió.

El concert-homenatge de presentació del disc ‘Antoni Miró, pintura musicada’, tindrà lloc el diumenge 2 de desembre a la Marina de València.

Cesk Freixas s’ha inspirat en l’obra ‘Catalunya diu prou’ per a construir la seua cançó ‘Tornar’, que l’ha relacionat directament amb un dels fets que ha agreujat el conflicte català durant els últims mesos, “la repressió i l’exili polític“. En les seues paraules “vaig entendre que el llenç d’Antoni Miró podia interpretar-se com una rebuda col·lectiva de qui, estant exiliat, un dia torna a casa seua. I amb aquesta premissa vaig escriure la cançó“.

Des del seu punt de vista, el moment de Catalunya ara com ara “és complex” i resulta molt complicat “entreveure futurs clars“. El principal obstacle que hi veu per a la seua superació és el de “les estratègies partidistes i els interessos particulars de cada direcció política“.

En qualsevol cas, com a artistaCesk Freixas està interessat a explicar a través de les seues expressions artístiques els fets més humans i terrenals, “per això vaig escriure aquesta cançó“.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *