Foradia

Sueca li dedica un homenatge a Antoni Miró

• L'Associació Cultural La Xala ha dedicat un emotiu homenatge a Antoni Miró amb el títol ‘El País Valencià canta a Toni’ • Li ha dedicat un poema que acaba dient: “nacionalista cabal, /compromés amb el seu poble./inconformista total; /home de bé, just i noble: /un alcoià universal!”.

L’Associació Cultural La Xala ha dedicat un emotiu homenatge a Antoni Miró amb el títol ‘El País Valencià canta a Toni’. Ha tingut lloc a l’Espai Joan Fuster, de Sueca, on han intervingut artistes com Àlvar Capi, Dani Miquel, Els tornejants, Jonatan Penalba, Miquel Gil i Vicent Torrent. En aquest context, l’Associació li ha dedicat un poema que acaba dient: “nacionalista cabal, /compromés amb el seu poble./inconformista total; /home de bé, just i noble: /un alcoià universal!”.

Per altra banda, el pintor ha entregat a l’Espai Joan Fuster una litografia de l’escriptor suecà que porta el nom de l’Espai. Es tracta d’una litografia d’una pintura, realitzada en 2012, que forma part de la sèrie ‘Personatges’. I és que Miró i Fuster van ser mantindre un estret vincle d’amistat, mantingueren correspondència i s’intercanviaren quadres i textos. Joan Fuster deia d’ell que era “el pintor dels Països Catalans“.

En paraules del regidor de Cultura de Sueca, Vicent Baldoví: “per a l’Espai Joan Fuster és un honor rebre este gest per part d’Antoni Miró, un artista íntegre amb una obra agitadora a nivell artístic i necessària pel seu contingut de denúncia social”.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *