foradia mediambient

Guanyar Alcoi proposa reduccions en les taxes municipals

• Ha proposat que s’elimine el cobrament per lloguer de l’Àgora a col·lectius i entitats socials de la ciutat • Naiara Davó: “Es tracta d’ampliar les tarifes reduïdes de piscines, instal·lacions esportives o museus per millorar l’accés de la ciutadania als serveis” • Guanyar Alcoi considera que la comissió de terrasses hauria de fixar els preus de la taxa d’ocupació de l’espai públic

agora alcoi

Per l’ús de l’Àgora s’ha de pagar. lesmuntanyes.com

El grup Guanyar Alcoi, han presentat al govern municipal, diverses propostes de modificació de taxes i preus públics per a l’any 2016, entre les quals s’inclouen diversos descomptes en serveis municipals per a col·lectius com les persones aturades, famílies monoparentals, famílies nombroses o persones amb discapacitats.

En concret, es proposen descomptes en les tarifes per a museus, exposicions o monuments, instal·lacions esportives com la sala de musculació, el rocòdrom, les pistes d’esquaix, de pàdel, de tennis o les piscines municipals, a més de l’abonament anual del Centre d’Esports.

En paraules de Davó, “si l’Àgora és una dependència municipal més, no entenem per què s’ha de pagar pel seu ús. Volem que s’equipare a altres instal·lacions, com el Centre Cultural o els centres socials, i que en cas de cobrar-se el lloguer, siga només a empreses amb ànim de lucre, no a les entitats locals”.

Per Guanyar Alcoi s’ha facilitar l’accés de tothom als serveis municipals, com les instal·lacions esportives, les piscines o els museus, entre d’altres; seria just incloure a aquests segments de població, com explica Naiara Davó “l’Ajuntament té en marxa a diferents serveis una tarifa reduïda per a jubilats o estudiants. En canvi, a aquestes tarifes no acostumen a figurar col·lectius com les persones aturades, amb discapacitat, o membres de famílies monoparentals o nombroses.

Finalment, Guanyar ha proposat a l’Ajuntament l’obertura d’un procés de consulta i estudi del funcionament de les escoles infantils municipals i de les seues tarifes, ja que a priori la gestió hauria de recaure en el Govern autonòmic: “Ara que tenim un nou govern autonòmic, seria interessant treballar conjuntament per redefinir la gestió de les Escoles Infantils Municipals. Al marge dels seus preus, seria interessant començar a treballar amb Conselleria que el model educatiu incloga l’educació de 0 a 3 anys, perquè és molt important. I a més, que la Generalitat habilitara fons per permetre equiparar els preus de les escoletes municipals amb els que tenen les de gestió de Conselleria”, explica la regidora Naiara Davó.

Terrasses d'estiu

Les taxes d les terrasses a Alcoi son més elevades que en altres ciutats./lesmuntanyes.com

A banda, Guanyar Alcoi ha traslladat al govern la petició per a que la Comissió d’Arbitratge sobre terrasses fixe les tarifes en la taxa d’ocupació de l’espai públic, i també ha proposat que s’elimine el cobrament per lloguer de l’Àgora a col·lectius i entitats socials de la ciutat.

El regidor de Guanyar Alcoi Aleixandre Sanfrancisco recorda: “Si hi ha un òrgan on estan representades totes les parts interessades, deuria definir els preus”, i explica “aquestes taxes, hem vist que són més elevades que a altres ciutats del nostre entorn, i potser seria interessant revisar-les”.

Guanyar Alcoi considera que la comissió de terrasses hauria de fixar els preus de la taxa d’ocupació de l’espai públic i s’afegeix a la veu de les associacions veïnals que durant aquestes setmanes van denunciar que no s’està aplicant-se el reglament d’ocupació de l’espai públic pel que fa a les terrasses d’estiu, en no existir un control real i efectiu en la posada en pràctica d’aquest reglament per part dels professionals de l’hostaleria.

A més, i degut a que està a punt de finalitzar el termini que el govern dóna als grups de l’oposició per fer les seues propostes sobre les taxes municipals de 2015, des de Guanyar es proposa que aquesta taxa siga reestudiada i redefinida per la Comissió d’Arbitratge encarregada del seguiment del reglament, on estan representades totes les parts interessades en la seua aplicació: Ajuntament, entitats veïnals, comerç i hostaleria. Guanyar Alcoi traslladarà aquesta opció al govern entre les diferents propostes de modificacions de taxes per 2016.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *