foradia cdturisme

El desgavell dels pressupostos participatius a Cocentaina

• Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa mitjançant la participació ciutadana • Ens donem compte que al Facebook de l'Ajuntament i a les marquesines han canviat la data de la presentació de les propostes però no l'edat de participació

Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa mitjançant la participació ciutadana que permet que els veïns i veïnes de Cocentaina s’involucren en la presa de decisions respecte a l’execució del pressupost municipal. Per tant, resulta molt important donar tota la informació de com es duran a terme si volem que la gent participe.

Al punt 4 de l’acta del Consell de Participació Ciutadana celebrat el passat 12 de juliol de 2018 es decideix el calendari per als Pressupostos Participatius.

A partir d’ahí tot ha sigut un desgavell. Les dades penjades tant a la web de Cocentaina Participa, com al Facebook de l’ajuntament i als cartells distribuïts per les marquesines de l’autobús a Cocentaina han mostrat dades diferents.

Segons l’acta, les propostes seran de l’1 al 19 de novembre. La informació que es dona a la ciutadania és de l’11 al 19 de novembre.

Segons l’acta, del 19 de novembre al 31 de desembre els tècnics decidiran els projectes que són viables. La informació que es dona a la ciutadania: els tècnics informaran el 31 de març. Ara amb els canvis que han fet tampoc coincideix i serà el 7 de gener.

A l’acta no consta quin dia es podran presentar les propostes al públic per a poder fer campanya i desprès votar. La informació que es dona a la ciutadania: l’assemblea general per a presentar propostes tindrà lloc el 12 d’abril.

Finalment arribem al dia per a poder votar. Aquest punt tant a l’acta com a la informació que es dona a la ciutadania coincideix.

Per què dic que ha sigut un desgavell? Perquè si ens fixem a les dades que estaven publicades a la web i al Facebook de l’ajuntament, no és possible votar en febrer unes propostes que fins el 31 de març no sabrem si són viables i, a més a més, que damunt es presentaran al públic el 12 d’abril.

Desprès d’aquest ball de xifres, ja podeu entendre perquè dic que ha sigut un desgavell.

Per a la gent que ens creiem que els pressupostos participatius són una eina per a saber lo que la ciutadania vol i necessita per al nostre poble, lo que ha ocorregut es una falta de respecte.

Però ací no queda tot, continuem amb els desgavells. Gràcies a que Guanyar Cocentaina informa a l’Alcaldessa i regidora de Participació Ciutadana es canvien totes les errades. I per a quedar bé, diuen que s’amplia el termini per a presentar propostes fins el 30 de novembre.

Quan pareixia que tot estava resolt i res podia anar a pitjor, ens donem compte que al Facebook de l’Ajuntament i a les marquesines han canviat la data de la presentació de les propostes però no l’edat de participació. En el Facebook i les marquesines diu que es pot participar si estàs empadronat a Cocentaina i eres major de 18 anys, quan el reglament de Participació Ciutadana i la web Cocentaina Participa diu que pots participar si eres major de 16 anys.

Si no fos perquè és una qüestió molt seriosa diria que pareix una pel·lícula de Berlanga…

No es pot consentir que des de la regidoria de Participació Ciutadana no es prenguen seriosament aquests pressupostos. Després es queixem de que no hi ha participació de la ciutadania, quan la primera que no es preocupa de que estiga tot correcte i que la informació arribe com cal és la pròpia Regidora de Participació.

Com bé diu un programa de televisió:Aquestes son les dades i seues són les conclusions“.

Font: Eli Aleix, coordinadora comarcal d'EU./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *