foradia subscriutegrat

Què ens passa, valencians!? al Cultural El Teular Cocentaina

Divendres 2 de gener de 2015. 19:30 h. Centre Cultural El Teular. Presentació del documental: "Què ens passa valencians?", amb la presència del director, David Valls. L'alemanya Alina Moser viatja pel País Valencià amb bicicleta per conèixer la situació del valencià.

Presentarem a Cocentaina tan impactant i revelador documental “Què ens passa, valencians!?” el proper Divendres 2 de gener de 2015 a les  19:30 h. en el  Centre Cultural El Teular, organitzat per Socarrel Cocentaina amb la col·laboració de la Casa de la Joventut i Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià.

que ens passa valenciansEl català és una llengua parlada per uns 10 milions de persones. Com reaccionarà la societat valenciana davant d’aquest element? Què pot passar quan tenim un element que va en contra d’allò establert? Es pot viure en valencià al País Valencià? Es compleixen les lleis que tenim en favor del valencià, si és que n’hi ha? Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? Al País Valencià hi ha una societat realment bilingüe?
Totes aquestes preguntes i moltes més, obtindran resposta al documentari de “Què ens passa, valencians!?”

Alina Moser, l’alemanya que parla català, s’ha embrancat en una nova aventura: ha canviat la furgoneta per una bicicleta per pedalar per tot el País Valencià, de nord a sud, per saber si es pot viure només en valencià en aquest territori.

En “Què ens passa, valencians!?” l’Alina s’interessarà per saber quins mitjans de comunicació trobem escrits en valencià, la situació de la llengua a l’escola i la cultura, si el valencià és la mateixa llengua que el català… i per saber-ho, passarà per Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre altres poblacions, per parlar tant amb la gent que es va trobant com amb altres persones amb qui ja ha quedat prèviament, com el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany o el president d’Escola Valenciana Vicent Moreno.

Cal recordar que l’any passat, l’Alina Moser, havia vingut a viure a Catalunya només parlant en català (i sense saber el castellà), va decidir emprendre un viatge de dos setmanes pel Principat per tal conèixer, de primera mà, la situació de la llengua en aquesta part del país. El resultat fou el documental ‘Són bojos, aquests catalans!?’ que poc després els autors van penjar en obert a la xarxa.

El  filòleg David Valls, ha dirigit els dos documentals. Ambdós han estat finançats gràcies a dues campanyes de microfinançament.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *