foradia subscriutegrat

Cocentaina inaugura les exposicions de la seua Fira de Tots Sants

A les 20.30 hores, al pati del Palau Comtal · La mostra sobre Antonio Gades, d'Antoni Miró, és una de les propostes que podran visitar-se

El pati del Palau Comtal de Cocentaina acull, aquest divendres, la presentació de les exposicions que podran visitar-se al llarg de la nova edició de la Fira de Tots Sants. Entre les propostes destacades, cal mencionar la del pintor alcoià Antoni Miró, ‘Antonio Gades: vent del poble’, i que s’ubicarà a la sala La Biga del mateix palau.

Entre les activitats previstes, entre d’altres, la proposta de la colla de dolçaines i tabals Mal Passet i el grup Teló Teatre de Cocentaina, que realitzaran conjuntament l’espectacle músico-teatral Dolça Fira: ‘El viatge d’Alexandros’. Una obra original estrenada a la fira de 2009 i produïda per l’ajuntament de Cocentaina.

Coneixerem la història d’un jove grec nascut a l’Atenes del segle XIV, anomenat Alexandros, que emprén un viatge comercial pel Mediterrani. Pel seu camí coneixerà el nostre idioma, el dolç so de la dolçaina i arribarà fins la Fira de Tots Sants de Cocentaina. La música en directe de les dolçaines del Mal Passet i l’actuació de Teló Teatre ens traslladaran fins l’any 1340 en l’intrèpid viatge del jove Alexandros per la mediterrània.

Es realitzaran dues funcions a l’escenari exterior del Palau Comtal de Cocentaina, el dissabte 2 de novembre a les 12 i a les 18:00 hores.

Oferta gastronòmica i d’oci

La Zona Gourmet de la Fira de Tots Sants de Cocentaina estarà formada aquest any íntegrament per Food Trucks, concretament una vintena de camionetes amb productes variats, ubicats en l’avinguda Rei en Jaume I i la zona de El Patronat, com els anys anteriors. La regidora de Fira, Mariona Carbonell, ha explicat que “l’objectiu és donar un toc diferent a aquest espai que cada vegada el freqüenta més gent i necessitava un aire nou perquè els usuaris puguen seguir gaudint de l’oferta d’oci”.

A més, també hi ha altres zones que patiran canvis com la Line Party Junior i la zona de serveis, que es veuran reduïdes perquè algunes cases de cotxes i maquinària han volgut tornar a estar presents.

D’una altra banda, entre les novetats de l’edició de Fira 2019, cal destacar que a les zones de serveis, oci i punts d’informació hi haurà un canvi d’imatge, ja que estaran conformades per contenidors marítims combinats amb estructures lyer i truss.

Una altra novetat que s’ha afegit aquest any és la venda anticipada dels tiquets per a l’esmorzar tradicional de Fira en el Pla de la Font el dia 1 de novembre, amb la intenció d’evitar llargues cues i aglomeracions. Es podran adquirir en les carnisseries i panaderies del poble.

Finalment, destacar també l’edició d’un CD de música tradicional cantada per autors del poble amb diferents estils i ritmes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *