foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Ontinyent rep el premi per la innovació social del projecte ‘Reinicia’t’

La regidora Katty Ushiña replega un dels guardons 'Antonia Moreno Vañó' lliurats per l’àrea de Polítiques Inclusives, que dirigeix Mònica Oltra

La Conselleria d’Igualtat i Politiques Inclusives ha premiat a l’Ajuntament d’Ontinyent per la innovació social del projecte ‘Reinicia’t’, que genera un espai de recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació acadèmica o social. La regidora d’Infància, Adolescència i Cooperació, Katty Ushiña, replegava el 3er premi dels guardons ‘Amparo Moreno Vañó’ a la Innovació en matèria de Serveis Socials en la Comunitat Valenciana, un acte al qual acudia junt a membres de l’equip de Serveis Socials municipal.

Ushiña tenia paraules d’agraïment per a la Conselleria que dirigeix Mònica Oltra pel reconeixement, pel qual la també vicepresidenta del Consell va felicitar personalment l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, durant la seua darrera visita a la ciutat. Ushiña destacava que comptar amb aquest reconeixement, que destaca la iniciativa ontinyentina com a potenciadora de la qualitat al model social de la Comunitat Valenciana, “és també un reconeixement a tots i totes les professionals que fan possible el desenvolupament de projectes com aquestos, pels quals des del Govern d’Ontinyent seguirem apostat per tal de millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones“, manifestava.

Sobre la iniciativa

‘Reinicia’t’ és un projecte dut a terme des de l’Àrea de menor dels serveis socials, el Centre de dia El Rogle de l’Ajuntament d’Ontinyent i amb el que col·labora la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. El projecte té un caràcter innovador perquè aprofita els recursos existents que atenen a la població juvenil i genera un espai d’acompanyament i recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació a l’entorn acadèmic i/o social.

A ‘Reinicia’t’, que està en funcionament per tercer curs consecutiu, un dels àmbits més importants és el coneixement i la implicació en alternatives d’oci i temps lliure i la pràctica d’iniciatives motivadores que creen ixe espai des del que reprendre i “reiniciar” un itinerari formatiu i laboral. En aquest sentit, s’han realitzat tallers sobre informática, creació musical (RAP Reinicia’t), graffitis, expressió emocional a través de les activitats a la protectora d’animals.

El Centre d’inserció socio-laboral El Rogle és el punt d’encontre i de referència del projecte, els joves del programa participen en l’elecció de propostes i activitats. És la segona vegada que el departament és guardonat amb un premi, ja que en 2012 van rebre Els Premis Infància de la Conselleria de Benestar Social a l’Escola de Mares i Pares, un programa dels Serveis Socials Generals impulsat des de l’Àrea del Menor.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *