foradia subscriutegrat

Cada valencià haurà llançat al contenidor groc una mitjana de 929 envasos durant 2018

• 929 envasos de plàstic, lates i brics són els que s'estima que cada valencià haja llançat al contenidor groc durant tot l'any 2018 • És un 11,5% de la quantitat que es va registrar en 2017, la qual cosa suposa un rècord de reciclatge en el contenidor groc

929 envasos de plàstic, lates i brics són els que s’estima que cada valencià haja llançat al contenidor groc durant tot l’any 2018. És la xifra que preveuen comptabilitzar la Generalitat, els ajuntaments, els consorcis i Ecoembes, l’organització que coordina el reciclatge d’envasos domèstics, del territori valencià.

És un 11,5% més de la quantitat que es va registrar en 2017, la qual cosa suposa un rècord de reciclatge en el contenidor groc. En paraules de Fran Quesada, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, aquesta xifra és “el resultat de l’esforç realitzat per la Generalitat, els municipis i Ecoembes a través del Pla d’Acció iniciat en 2017 per a optimitzar de forma constant el sistema de reciclatge“.

En un moment de creixent preocupació pel canvi climàtic, la contaminació o els plàstics, es valoren aquestes dades com a reflex de la responsabilitat de la ciutadania amb l’entorn a través de gestos individuals com el reciclatge, els beneficis mediambientals del qual són directes, tant en estalvi d’emissions de CO2, com en consum d’aigua i energia, així com manteniment dels espais naturals lliures de ‘basuraleza’ (residus abandonats per l’ésser humà en la naturalesa).

Per tal d’optimitzar el sistema de reciclatge, el País Valencià compta amb més de 38.468 contenidors, s’han realitzat millores en les rutes de recollida, s’han posat en marxa d’iniciatives amb diferents entitats, com la duta a terme amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies sobre gestió de residus. En el mateix sentit, en 2018 s’ha acostat la recollida selectiva als ciutadans a través de la instal·lació de 1.100 nous punts de reciclatge.

La gestió de residus és una de les prioritats d’aquesta Conselleria, objecte de màxima preocupació i dedicació. De fet, quan comencem la legislatura ens trobàvem a la cua de l’Estat espanyol en matèria d’envasos i ara els indicadors ens mostren que acabarem en la mitjana de la resta de l’Estat espanyol“, ha apuntat Quesada.

Per altra banda, es preveu que el reciclatge dels envasos de paper i cartó es triplique durant enguany, creixent un 8,7% respecte a 2017: cada persona reciclarà 502 envasos en el contenidor blau.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *