foradia camaraalcoi

33 municipis participaran en la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’ durant les seues festes de Moros i Cristians

Les poblacions competiran entre elles per ser el municipi que més recicle en cadascuna de les tres categories, que s'ha establert en funció del nombre de festers

L’entitat sense ànim de lucre, Ecovidrio, és l’encarregada de gestionar el reciclatge dels envasos de vidre en Espanya, i ara, 33 municipis, gràcies a la col·laboració de la Generalitat Valenciana, han posat en marxa la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’, que té com a objectiu incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians de 2022.

Alcoi ha sigut l’escenari en el qual s’ha presentat la proposta, i ha comptat amb la presència del gerent de la zona, Roberto Fuentes, de la directora territorial de la Conselleria d’Agricultura, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Carmen Catalá; el regidor de Transició Ecològica d’Alcoi, Jordi Silvestre; i la regidora de Festes d’Alcoi, Carolina Ortiz.

Amb aquesta campanya es pretén inculcar a la ciutadania de les poblacions participants, i especialment als festers, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per aquest motiu, se’ls entregarà uns poals amb rodes que facilitaran la labor de reciclatge i també s’instal·laran contenidors decorats amb la imatge de la campanya.

Fuentes ha destacat la gran acollida que té la iniciativa en cada edició: “Són alguns els anys que portem desenvolupant aquesta campanya i any rere any superem la xifra de reciclatge de vidre als municipis on es realitza. Els Moros i Cristians són celebracions molt populars en les quals es genera una gran quantitat de residus d’envasos de vidre i amb la implicació de tots els agents, administracions, entitats festeres, visitants i veïns, hem d’aconseguir que siguen sostenibles i que s’avance cap a un model d’economia circular”.

Durant aquests dies, educadors ambientals informaran els festers i a la ciutadania sobre la importància del reciclatge de vidre, i dels seus beneficis ambientals, i a més col·laboraran de manera conjunta amb les filaes i comparses, per a facilitar el reciclatge dels envasos. L’objectiu és motivar als festers i veïns a atendre correctament als educadors ambientals, i que s’animen a reciclar, i per això, es podran portar com a obsequi un porta-mascaretes.

Els 33 municipis que participen en aquesta edició competiran per ser la població que més s’involucre amb el reciclatge durant les festes, incloent-hi la difusió de la campanya. Hi haurà tres categories (Atabales, amb més de 2.500 festers, Darbukas, que seran els municipis que tenen entre 1.000 i 2.500 festeres; i Dolçaines, per als municipis amb menys de 1.000 festers), que rebran un trofeu de la Reconquesta del Vidre, que els acreditarà com el municipi més reciclador.

Les festes d’Alcoi seran les que inauguren el calendari fester, però també participaran Sant Vicent del Raspeig, Banyeres de Mariola, Onil, Muro, Petrer, Biar, Elda, Rojals, Benissa, Agost, Oriola, Novelda, Xàbia, Oliva, la Vila Joiosa, Guardamar del Segura, Almoradí, Callosa de Segura, el Verger, Ontinyent, Cocentaina, Castalla, Mutxamel, Ibi, Altea, Crevillent, Albaida, El Campello, Callosa d’En Sarrià, Calp, La Font de la Figuera, i Monfort del Cid.

A més, les filaes que s’impliquen activament en la iniciativa, i reciclen correctament, entraran en un sorteig, en cada municipi, d’un dispensador de vidre exclusiu; i també es realitzaran sis promocions en la web lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre el reciclatge, i sobre les festes de Moros i Cristians. Els participants que responguen bé les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *