foradia subscriutegrat

“No ens mata l’hora, ni la roba, ni la festa, ni l’esport, ens mata el masclisme”

• Més de 800 persones han participat en una marxa nocturna reivindicant el dret de les dones a practicar esport sense haver de passar por • a marxa ha sigut convocada sota el lema ’Correm sense por i no per por’

Més de 800 persones de Gandia han participat en una marxa nocturna reivindicant el dret de les dones a practicar esport en les condicions que vulguen sense haver de passar por. Amb aquesta iniciativa han volgut expressar la condemna de l’assassinat masclista de Laura Luelmo, que ha provocat una nova commoció social en tot el territori espanyol.

La marxa ha sigut convocada sota el lema ’Correm sense por i no per por’ per part del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, a la qual es van afegir l’Ajuntament i nombroses entitats locals i comarcals. En arribant a la plaça Major, es van llegir diferents manifests en els quals s’ha reivindicat la llibertat de les dones i el seu dret a eixir a córrer a soles: “no pot ser que ens maten per ser dones, diem prou en nom de Laura Luelmo i de totes les dones que fan esport, ixen a caminar o simplement van a soles pel carrer i senten por”.

“No ens mata l’hora, ni la roba, ni la festa, ni l’esport, ens mata el masclisme. Ni una més ni una menys”, va afirmar la presidenta de l’associació Rosa dels Vents per la Igualtat de Gènere, Juana Navarro. L’acte va finalitzar amb un emotiu minut de silenci.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *