foradia subscriutegrat

Lluís Vidal: “resistència i dignitat són les paraules que millor defineixen a Paco Aura”

• Ha viscut en les seues carns “un dels pitjors episodis de la humanitat”, representa “un exemple de les penúries per les quals van passar molts republicans”. • “Va adquirir el compromís de transmetre eixa experiència a les generacions futures

Recentment ens ha deixat, a punt de fer els seus 100 anys, l’històric alcoià Paco Aura. Una persona que condensa una llarga i intensa experiència històrica: lluitador durant la Guerra Civil amb el bàndol que defensava la democràcia, perseguit pel franquisme, capturat per l’exèrcit nazi alemany i víctima de les inclemències del camp de concentració nazi de Mauthausen.

Des d’un punt de vista històric, Paco Aura és un testimoni molt valuós”, ens comenta Lluís Vidal, professor d’Història de l’IES Pare Vitòria, institut que ha dedicat diverses accions pedagògiques a la conscienciació sobre les conseqüències històriques que ha tingut la intolerància i el fanatisme.

En aquest sentit, la trajectòria vital de l’històric alcoià, que ha viscut en les seues carns “un dels pitjors episodis de la humanitat”, representa “un exemple de les penúries per les quals van passar molts republicans”.

Per aquestes raons, des d’un punt de vista educatiula seua figura és immensa”, ens comenta Lluís, ja que “va adquirir el compromís de transmetre eixa experiència a les generacions futures, sense importar-li reviure una i altra vegada uns episodis tan traumàtics”.

Resistència i dignitat són les paraules que millor el defineixen”, conclou el professor, i per això “una sort haver-lo tingut entre nosaltres”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *