foradia subscriutegrat

El Senat proposa que la Cavalcada d’Alcoi siga declarada Patrimoni de la Humanitat

• Unanimitat en el Senat perquè la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi entre en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. • Cal recordar que la Cavalcada d'Alcoi és una de les tradicions més importants del Nadal a la Comunitat Valenciana.


Unanimitat en el Senat perquè la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi entre en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

La proposta ha sigut realitzada pel Partit Popular i sostinguda per la resta de formacions polítiques, entre elles Unidos Podemos, que compta amb una senadora alcoiana, Vicenta Jiménez.

Cal recordar que la Cavalcada d’Alcoi és una de les tradicions més importants del Nadal a la Comunitat Valenciana. La Cavalcada d’Alcoi va ser documentada per primera vegada en 1866 i és, per tant, la més antiga del món, amb 152 anys d’història. D’altra banda, va ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional en novembre de l’any 2001; i en 2011, la Generalitat valenciana la va nomenar Bé d’Interés Cultural.

Perquè es resolga la petició, l’Ajuntament ha d’elaborar un dossier amb tota la documentació i imatges que considere oportú per a donar suport al projecte. Després, la Conselleria de Cultura del Govern Autonòmic ho haurà de presentar al Ministeri de Cultura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *