foradia camaraalcoi

Jornada de reflexió sobre el repte demogràfic dels municipis

• Es va parlar sobre els principals problemes demogràfics de les poblacions del territori, entre ells: la pèrdua de la població, la no retenció de talents, l’envelliment de la població... • Tot organitzat a través del Col·legi de Geògrafs de la Comunitat Valenciana amb Jovempa Alcoià Comtat i l’Ajuntament de Beniarrés.

‘Estratègies davant el Repte Demogràfic’ és el títol de la jornada de reflexió sobre la despoblació de joves que estan experimentant les ciutats intermèdies de les comarques centrals valencianes, organitzada a través del Col·legi de Geògrafs de la Comunitat Valenciana amb Jovempa Alcoià Comtat i l’Ajuntament de Beniarrés.

Durant la jornada es van analitzar els principals problemes demogràfics de les poblacions del territori, entre ells: la pèrdua de la població, la no retenció de talents, l’envelliment de la població, l’emigració i la immigració.

L’acte es va desenvolupar amb la presència i participació de Quino Palaci; president de Jovempa Alcoià Comtat i Foia; l’alcalde de Beniarrés, Francisco Sellés; el president del CGCV Alberto Lorente Saiz; Manuel Amorós, Adlypse Alacant; Carina Primo, alcaldessa de Quesa; Juan Romero, representant de la Diputació d’Alacant; i Ignacio Molina representant del comissionat pel repte demogràfic del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Els organitzadors han comunicat la seua satisfacció respecte a la participació de la jornada, la qual cosa indica un interés i preocupació molt important per la demografia del territori.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *