foradia pressupostparticipatiualcoi

El Nadal Alcoià supera els seus màxims turístics amb xifres rècord

• Al voltant de 250.000 persones van presenciar, segons estimacions de la regidoria de Turisme d’Alcoi, els actes principals del Nadal Alcoià • La programació turística pública i privada, amb organització de diverses activitats i serveis, ha experimentat també un augment de participació

El Nadal Alcoià ha superat els seus màxims històrics de turisme amb xifres rècord en visites, participació i repercussió mediàtica. Al voltant de 250.000 persones van presenciar, segons estimacions de la regidoria de Turisme d’Alcoi, els actes principals del Nadal Alcoià: Ban Reial, Campament i Cavalcada. Concretament, s’estima que les Pastoretes van ser seguides per més de 16.000 persones; el Ban Reial, amb les seues millors dades, va registrar més de 90.000 persones; i la Cavalcada va obtenir el seu rècord d’assistents, amb 130.000 persones.

La repercussió informativa tant a Internet, com a la televisió, ha sigut també notablement elevada: a més de TVA i À punt, van retransmetre la Cavalcada de Reis i altres actes, arribant a desenes de milers d’espectadors. Les xarxes socials institucionals, per la seua banda, van experimentar grans volums de visites. Destaca, per exemple, l’àlbum de fotos de la Cavalcada al Facebook de l’Ajuntament, amb més de 36.000 persones abastades, 7.000 visualitzacions i més de 3.000 reaccions.

Cal tindre present que la programació del Nadal Alcoià va començar el dissabte dia 1 de desembre amb les sessions del Betlem de Tirisiti, que han rebut vora 30.000 visitants. Des d’aquest dia, la programació turística pública i privada, amb organització de diverses activitats i serveis com el Mercat de Nadal i rutes turístiques, ha experimentat també un augment de participació respecte anys anteriors.

També ha destacat un important augment en l’arribada d’autobusos amb grups per visitar la ciutat al llarg del mes de desembre. Les visites en la Tourist Info al llarg de desembre s’han incrementat un 10% més respecte a 2017. I va incrementar les seues visites en més d’un 60% el dia de la Cavalcada.

Tota aquesta activitat turística ha provocat que l’activitat del sector hostaler siga molt elevada: des de fa mesos tots els allotjaments estaven reservats per als dies claus del Nadal Alcoià, i els restaurants i locals gastronòmics han gaudit d’una notable activitat comercial.

Altres xifres rècord són els 440 patges que van participar en la Cavalcada dels Reis i els 900 paquets que van repartir al llarg del recorregut. El Campament Reia també va veure superada la visita de persones, amb 15.000 entrades venudes i una afluència massiva en durant les seues 5 hores de duració; cal tenir en compte que enguany s’ha creat un segon Campament Reial.

És una realitat indiscutible que el Nadal alcoià és la cita turística de la ciutat que més temps s’allarga, aconseguint una important inversió econòmica per Alcoi al llarg de tot el mes de desembre“, destaca la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, qui fa valdre “l’esforç important des de diferents regidories i molt treball de promoció”, donant com a resultat “que el nostre Nadal siga un referent nacional”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *