foradia cdturisme

Potries i Sagunt donaran el relleu de les Capitals Culturals Valencianes a Altea i Vilafranca

• Aquest segell anual té l'objectiu d'impulsar la territorialització cultural i reconéixer les localitats que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura. • El dia 25 d'abril d'enguany aquests dos municipis finalitzaran la seua Capitalitat Cultural oferint el relleu a dos Altea i Vilafranca.

Gandia va inaugurar el títol de Capital Cultural Valenciana en 2017, un segell anual creat per Cultura de la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar la territorialització cultural i reconéixer les localitats que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic.

El seu relleu del segell ho van agafar, el 25 d’abril del 2018, dos municipis: Sagunt (amb més de 5.000 habitants) i Potries (amb menys de 5.000). Sagunt “per apostar per una oferta cultural, turística i de recuperació del patrimoni a escala europea, però sense perdre l’essència mediterrània“. I Potries “pel seu compromís amb la cultura a través del temps i per fer de la cultura un factor clau per al desenvolupament socioeconòmic de la localitat“.

El dia 25 d’abril d’enguany aquests dos municipis finalitzaran la seua Capitalitat Cultural oferint el relleu a dos Altea i Vilafranca.

L’elecció dels municipis és realitzat per mitjà d’un procediment obert i transparent de lliure concurrència entre aquelles localitats que han manifestat la voluntat de participar en el projecte. Per a fer-ho, les corporacions locals van presentar una carta de motivació, un projecte de proposta cultural de durada anual per a desenvolupar al municipi, un estudi de les infraestructures culturals disponibles i un informe de les despeses que anualment s’hi dediquen a activitats culturals.

Per a la seua selecció es té en compte criteris com “el percentatge del pressupost municipal destinat a Cultura en els últims cinc anys, les infraestructures culturals públiques i privades del municipi, el teixit associatiu de caràcter cultural de la localitat, així com l’originalitat, la qualitat i la diversitat de la proposta cultural, el pressupost i els recursos econòmics i humans necessaris per a dur-la a terme i les diferents estratègies de difusió i promoció d’aquesta proposta“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *