foradia subscriutegrat

L’IVAM CADA Alcoi assoleix expectatives: 8.500 visites en dos mesos

• Entre les activitats més exitoses, destaca l’exposició d’Eusebi Sempere, acompanyat pels tallers escolars, familiars i visites guiades • En febrer, s'inauguraran les noves exposicions: ‘Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM, 1950-1995’ i tres propostes alcoianes

8.500 persones han visitat el Centre d’Art Contemporani d’Alcoi, IVAM CADA ALCOI, des del dia que es va inaugurar l’espai, a mitjans de novembre del 2018. A banda, la seua pàgina de Facebook compta ja amb 1.680 seguidors, 182.000 persones a les quals han arribat les seues publicacions i 20.300 persones interessades en les activitats, visites si actes.

Entre les activitats més exitoses, destaca l’exposició d’Eusebi Sempere, acompanyat pels tallers escolars, familiars i visites guiades, des d’on s’ha apropat al públic aquest autor nascut a Onil. Art al carrer, dansa contemporània, vídeo-art, pintura i fotografia també han tingut el seu espai els primers mesos de la nova etapa del centre.

En febrer, s’inauguraran les noves exposicions: ‘Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM, 1950-1995’ i tres propostes de la sala gestionada per l’Ajuntament d’Alcoi: ‘Solbes-Arjona-Art Comportament’; Vincent Company en l’espai ‘Ordit’ i el fotògraf Lucio Abad en ‘Trama’.

‘Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM, 1950-1995’ es podrà veure a partir de l’1 de febrer a la Planta de l’IVAM. Una mostra que abastarà un període entre 1955 i 1995, incloent-hi una selecció d’artistes les obres dels quals generen un relat de la història de l’art espanyol. S’inicia amb el treball d’autors que van donar pas a l’abstracció i van fundar en 1965 el grup Parpalló, com Manolo Gil, Jacinta Gil, Juan Genovés o Joaquín Michavila. El recorregut passarà per l’abstracció geomètrica, els corrents informalistes, el debat entorn del realisme, l’abstracció lírica, la renovació de l’abstracció en els 70 o les múltiples vies que es van obrir en els 80.

Els artistes alcoians també formen part de l’agenda de l’IVAM. En febrer, s’exposarà la trajectòria de l’artista abstracte alcoià Manolo Solbes Arjona, amb la proposta ‘Solbes-Arjona -Art Comportament’, on es podrà veure a l’artista creant una obra de grans dimensions. L’alcoià Vincent Company, del món de l’art urbà a ‘Ordit’ i el fotògraf Lucio Abad en ‘Trama’ completen la proposta alcoiana.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *