foradia elgrat

Esport i barris

• Fa un temps fins ara, he observat un creixement d’esportistes de la nostra ciutat considerable • Fer d’Alcoi, a més d’una ciutat per a totes, un gran centre on l’esport i els seus valors ens engrandisquen com a poble.

Fa un temps fins ara, he observat un creixement d’esportistes de la nostra ciutat considerable. No negue el treball que fa l’administració competent en aquests temes dins del nostre Alcoi. Així i tot, sempre es troben mancances, i és cert, ningú té la solució per a tot.

Podem veure que a tota la ciutat tenim un gran nombre d’instal·lacions públiques esportives. Pràcticament, tots els barris en tenen un, almenys, públic. D’ells, podem treure exemple, en el barri de Batoi, Caramanxel a la Zona Nord, entre altres. No obstant això, i ja a forma personal, aquests espais són en gran mesura pistes de futbol. No tinc res contra aquest esport, i més tenint un equip amb història a la nostra ciutat. Però cal veure més lluny. I és eixa gran quantitat i qualitat d’esportistes en esports minoritaris de la nostra ciutat, i no és per a menys, hoquei, gimnàstica rítmica i artística, basquet, trial i un llarg etcètera.

Queda clar el nivell que tenim quant a qualitat d’esportistes. Però, pot ser interessant avançar en el següent aspecte. El centre d’esports fa una feina de dinamització important, però note que no hi ha cap relació de barris amb l’esport en si. Vull dir, iniciativa per a desenvolupar activitats esportives utilitzant tots els espais públics d’esport, i no, no vull referir-me als partits de competició que solen fer-se caps de setmana. Sinó que hi haja una connexió més ferma del veïnat amb l’esport, fent així una millora en la convivència i la posada en comú dels valors que ens ensenya l’esport.

Tenim més d’una desena d’instal·lacions públiques i parcs habilitats en alguna pista de futbol o basquet. Però no lleva el fet de veure una petita necessitat, i és un suport a altres esports igual d’importants a la nostra ciutat. Un pavelló esportiu dedicat a la gimnàstica, tant rítmica com artística, una pista per a hoquei, llevat de la que tenim en Laporta, considerar la possibilitat de
tindre un velòdrom municipal, o més si cal, recuperar l’equip de rugbi que vam tindre fa temps.

Això combinant algun barri amb una manca d’instal·lacions esportives, podem donar cabuda i un nou espai per al veïnat, adequant-ho a les seues necessitats, com una piscina de barri o una pista multiesport. Aquesta combinació d’esport amb el veïnat, al meu paréixer, ens fa créixer com a poble, on cada cop més, veig que estem tancant-se de mentalitat. Respecte, amistat, germanor, són valors que ja no només utilitzes quan practiques un esport, sinó que també ho tenim al nostre dia a dia. Per anar finalitzant, és evident el pes de l’esport estrela a la nostra ciutat, cosa que defense com el que més, però donem-li cabuda a altres esports i fem-ho accessible als veïns. I, qui sap? Tal vegada aquestes iniciatives d’esport i barris, ens puguen donar pòdiums en un futur.

Tota gestió és bona, i tota opinió suma per fer d’Alcoi, a més d’una ciutat per a totes, un gran centre on l’esport i els seus valors ens engrandisquen com a poble.

Font: Carles Sansalvador, Joves amb Compromís Alcoi./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *