foradia elgrat

Els espais naturals de Gandia atrauen més de 8.000 visites anuals

• La Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia (XIVEGa) ha rebut durant el 2018 més de 8.000 persones • Aquestes xifres positives són el resultat de l’aposta pel turisme de naturalesa per part del Govern de Gandia

La Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia (XIVEGa) ha rebut durant el 2018 més de 8.000 persones. D’aquestes, destaquen els visitants individuals (66%), enfront dels grups (34%). El perfil del visitant individual dels dos centres d’interpretació són famílies, seguit d’adults, joves i jubilats, amb una important presència també dels alumnes dels centres escolars.

Segons manifesta el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, aquestes xifres positives són el resultat de l’aposta pel turisme de naturalesa per part del Govern de Gandia: “estem en el bon camí, ja que ha suposat una pujada important de visites com a resultat d’una aposta ferma d’aquest govern pels espais naturals, els centres d’interpretació i pel turisme complementari a sol i platja”.

Per altra banda, s’han presentat les activitats que es duran a terme en aquests espais entre els mesos de gener a març. Una proposta pública que, per primera vegada, integra experiències gratuïtes amb altres de pagament: “mai s’havia fet. Estem donant també una eina als autònoms i a les empreses del territori que estan fent educació ambiental”.

En aquest context, ja s’ha realitzat la primera activitat: una excursió a “La fortalesa de Bairen, la porta de la Taifa de Dénia”, visita amb molt èxit organitzada per la Universitat Popular de Gandia.

El 2 de febrer se celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls, declarat per la Convenció de Ramsar en 1971. “XIVEGa, amb l’objectiu d’incrementar la sensibilització i promoure l’ús sostenible i la restauració dels nostres aiguamolls, se suma a aquesta celebració amb activitats gratuïtes per a tots els públics, relacionades amb els aiguamolls i el canvi climàtic, temàtica triada per a 2019 per aquesta institució internacional”, ha afirmat el coordinador tècnic del projecte XIVEGa, Jaume Sau.

La jornada començarà a les 10 hores en el Centre d’Interpretació Marjal de Gandia, amb el taller d’anellat d’ocells a càrrec de l’ornitòleg Pau Lucio. Seguidament, el biòleg Jesús Vilaplana acompanyarà als visitants per la marjal. A partir de les 11:30 hores. Agricultors de la zona oferiran taronjada ecològica i a partir de migdia, els més xicotets gaudiran d’una activitat didàctica en el Centre d’Interpretació Marjal de Gandia. La jornada finalitzarà amb la projecció, a partir de les 19.30,en el Teatre Serrano del documental “Nòmades del Vent”. Activitat gratuïta.

El diumenge 17 de febrer se celebrarà el Dia de l’Arbre amb la plantà d’exemplars, a partir de les 9 del matí, en el Parc Periurbà Santa Anna.

Pel que fa a març, els dissabtes es realitzaran actes i activitats per a tota la família. El dissabte 9 de març, a partir de les 10 hores, taller didàctic “Vaig vindre a conéixer els ocells hivernants del P.N. Parpalló-Borrell”, impartit per Paco Lucio. Preu: 3 euros. També es podrà visitar la Cova del Parpalló (2 euros).

El dissabte 23 de març es realitzarà la visita de l’històric Depòsit d’Aigües Potables, una activitat gratuïta amb motiu del Dia de l’Aigua. El punt de trobada per als excursionistes serà a les 10 hores en la passarel·la de Beniopa, enfront del Centre Social.

Finalment, el dissabte 30 de març a les 10 hores està prevista la visita del Morabit i la Cova de les Meravelles. Tindrà un cost de 3 euros i el punt de partida serà el Centre Social de Marxuquera.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *