foradia elgrat

Bocairent convida a gaudir la 10a Fira de comerç

La 10a Fira de comerç de Bocairent amplia recinte per oferir una major oferta de productes • El ventall d’activitats creix amb una major varietat • Els xiquets comptaran de vesprada un taller de maquillatge de fantasia • Mercat medieval a l’aire lliure i amb tapa gratis a diferents bars i restaurants

BOC20141018CFira_comerç

Els carrers del centre històric de Bocairent canvien el seu aspecte per a mostrar un ampli ventall de productes aquest cap de setmana, 17 i 18 d’octubre, durant la 10a Fira de comerç. La proposta inclou un variat programa d’activitats que completaran l’oferta comercial així com l’obertura de tots els monuments i els museus que integren el patrimoni local o la consumició amb tapa gratis a diferents bars i restaurants.

Amb un mercat medieval a l’aire lliure de la mà de La farigola, i més enllà de les possibilitats de compra, Bocairent mostrarà al llarg del cap de setmana una síntesi de la seua dinàmica vida cultural i festiva. La inauguració aquest matí a les 11.00 h recollirà el pregó i a continuació, l’Associació d’hostaleria i de turisme oferirà un vi d’honor als assistents.

Els productes alimentaris estaran ben presents en el centenar de parades previstes amb xocolates artesans, mel, torrons o melmelades entre altres; igualment diversa resultarà l’oferta de begudes (amb fins i tot vi ecològic de taronja) i de restauració (amb pizzes, creps o barquetes). Cabassos de vímet, joguets de fusta, titelles, articles de feltre o cosmètics naturals seran algunes de les opcions artesanes presents a la Fira de comerç de Bocairent sense deixar de banda pilotes de frontó, bosses de pell o peces tèxtils i d’indumentària tradicional. Però l’oferta comercial també inclourà nous elements per a la llar com estufes i calderes de biomassa, opcions d’il·luminació per LEDs o alternatives de telecomunicacions mitjançant fibra òptica. Addicionalment, un any més, una part de la trama urbana viatjarà en el temps i recordarà els temps del mercat medieval a l’aire lliure de la mà de La farigola.

Així, sengles exposicions permetran veure instantànies dels membres de l’Associació fotogràfica sobre els Moros i cristians i els fons del museu de l’Home de la manta que traslladarà part de la seua col·lecció al recinte firal. La inauguració de dissabte de matí a les 11.00 h recollirà el pregó que acompanyat per la banda jove de l’Associació unió musical anunciarà que la població s’ompli “de llums i de colors”; a continuació, l’Associació d’hostaleria i de turisme oferirà un vi d’honor als assistents.

De vesprada, els Dimonis de darrere la vila i els dolçainers i els tabalers de l’Aljub animaran el recinte firal (17.30 h) i els músics repetiran cercavila al caure la nit (20.40 h). Els més menuts comptaran amb els jocs preparats pels júniors MD Sant Blai (18.00 h) mentre que els sons de Tango a set, format per membres de la societat musical Vila de Bocairent, acompanyaran la posta del sol (20.00 h). Abans però, el grup de danses Cardaors haurà mostrat (18.30 h) alguns dels balls tradicionals de la serra de Mariola. Finalment, el remat a la jornada el posarà Levelband amb el concert que enllaçarà la nit de dissabte amb la matinada de diumenge.

Aquest dia viure de matí amb un ambient netament festiu. Així, els cabolos realitzaran una cercavila (12.30 h) animant els més menuts però també els més majors que queden enlluernats pels populars personatges de la junta de majorals de sant Agustí mentre que a continuació (13.15 h) els Moros i cristians prendran el relleu amb una desfilada infantil representativa de les nou filaes.

Els xiquets comptaran de vesprada un taller de maquillatge de fantasia (16.30 h) a càrrec de La farigola Teatre que, tot seguit (17.00 h), oferirà l’espectacle familiar “El venedor de fum”. La música tornarà a sonar a partir de les 17.30 h de la mà de la Rondalla bocairentina i serà la moda la que pose el tancament de la programació amb una desfilada de models organitzat per la tenda Per a tu.

El carrer i la plaça de Sant Roc concentraran les propostes de diumenge de vesprada a més de diferents atraccions de forma que enguany la 10a Fira de comerç amplia recinte per “acollir més estands i més activitats” segons Noelia Vañó, regidora de Turisme. La responsable municipal convida “veïns i visitants” a “gaudir d’un dels caps de setmana més intensos de l’any a Bocairent amb alternatives per a grans i menuts i una oferta comercial i gastronòmica per a tots els gustos”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *