foradia subscriutegrat

Els centres escolars d’Alcoi dediquen el Dia de la Pau al poble palestí

• En un mural han representat la situació actual de Palestina: destrucció, oblit, recursos limitats, conflictes, runes, talls de llum, futurs truncats... • Des de l'Escola Municipal de Belles Arts han realitzat ‘Un camí per a la pau per al poble palestí

Els centres escolars d’Alcoi celebren el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau, dedicat enguany al poble palestí. L’acte commemoratiu ha tingut lloc a la Glorieta, on els participants, vora 495, ha dut a terme activitats organitzades pel cicle formatiu de TASOC del CIP FP Batoi i s’han aproximat a la situació que viu la infància en Palestina, treballant l’exemple d’Ahed Tamimi, jove activista palestina.

Cada grup participant ha aportat dos murals. En un d’ells han representat la situació actual de Palestina: destrucció, oblit, recursos limitats, conflictes, runes, talls de llum, futurs truncats, etc. I en l’altre han representat la situació que li agradaria a l’alumnat que tinguera el poble palestí: una realitat que té com a compromís els Drets Humans.

Des de l’Escola Municipal de Belles Arts han realitzat ‘Un camí per a la pau per al poble palestí’: un camí de tela de 48 metres de llarg que ha anat des de la porta de la Glorieta fins a l’escenari amb petjades pintades per cada estudiant amb símbols referents a la pau i amb els drets de la infància escrits per tot el camí. També han fet rètols amb els senyals de STOP a les guerres, al conflicte palestí, a la violència, etc.

Per altra banda, 63 alumnes de secundària han realitzat un acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on han pogut interactuar amb Ignacio Álvarez-Osorio, professor d’Estudis Àrabs i Islàmics i director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i de la Pau de la Universitat d’Alacant. 

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *