foradia subscriutegrat

La conselleria d’Economia i l’IVACE ofereixen el seu suport a la indústria joguetera de les comarques

• 52 empreses valencianes han participat en la Fira Internacional del Joguet 2019 desenvolupada a Nuremberg • Principalment provenen dels municipis d'Ibi, Onil, Tibi, Castalla i Biar.

52 empreses valencianes han participat en la Fira Internacional del Joguet 2019 desenvolupada a Nuremberg. Principalment provenen dels municipis d’Ibi, Onil, Tibi, Castalla i Biar. Per a donar-les suport, s’han desplaçat fins allí el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general de l’IVACE, Júlia Company.

I és que aquest certamen és el més important del sector a nivell internacional i en aquesta edició es donen cita més de 2.900 expositors de 68 països, amb una afluència aproximada de 70.000 visitants.

El sector del joguet valencià és el segon més important a Espanya després del de Catalunya. La seua activitat productiva concentra el 42,6% de les empreses, el 44,8% dels treballadors del sector i una facturació del 37,2% del sector del joguet espanyol. En els últims cinc anys s’ha registrat una evolució creixent en el nombre d’empreses en el sector, que ha passat de les 130 empreses el 2014 a les 167 l’any 2018, i que ha permès superar un període de descensos continuats entre 2008 i 2014.

Aquest sector tradicional de la Comunitat Valenciana, configurat com un autèntic clúster del qual viuen moltes famílies“, comunica Rafa Climent: “és estratègic per mantenir el teixit productiu d’una zona industrial molt important d’Alacant“.

Una altra mostra del suport al sector per part de la Conselleria d’Economia Sostenible són les ajudes que s’han concedit entre 2016 i 2018: més d’11,7 milions d’euros, destinats a millorar la seua competitivitat, innovació i internacionalització.

El conseller ha manifestat que des del Consell continuarem en la mateixa línia de suport, i per això, en la convocatòria anticipada d’ajudes del Pla Estratègic de la Indústria, publicades a principis de gener, s’estableixen per a 2019 ajudes directes al sector per import superior als 2,1 milions“.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *