Roger Cerdà: “per primera vegada tenim un instrument de planificació futura de les comarques”
• Un projecte de planificació supracomarcal que “senta les bases per al creixement coordinat d’un territori fonamental per a la Comunitat Valenciana • El Pla d’Acció Territorial "ens dóna una visió global que ens permet créixer a tots a través d’una anàlisi de les necessitats del conjunt".
La conselleria d’Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori va presentar recentment l’esborrany del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals. Aquest es constitueix com a una eina que vol superar els àmbits d’actuació locals per a avançar cap a una col·laboració dels municipis, sectors empresarials i socials que formen part de les Comarques Centrals Valencianes (l’Alcoià, el Comtat, la Safor, la Costera, la Vall d’Albaida, la Marina Alta, la Marina Baixa i la Canal de Navarrés).
Hem volgut consultar als alcaldes i autoritats locals dels grans municipis de les Comarques Centrals perquè valoren aquest projecte i els beneficis i possibilitats que planteja de cara al desenvolupament del territori i de tots els seus sectors.

“Per primera vegada tenim un instrument de planificació futura de les Comarques Centrals. Això no havia passat mai”, comenta l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà respecte al Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals Valencianes, esborrany del qual ja ha sigut presentat.
Un projecte de planificació supracomarcal que “senta les bases per al creixement coordinat d’un territori fonamental per a la Comunitat Valenciana, i vertebra d’una manera més estratègica les Comarques Centrals dintre del territori valencià”. A més a més, “planifica infraestructures per a millorar serveis i per a crear un desenvolupament sostenible”.
Un altre dels valors és que, “a diferència de situacions anteriors, aquest Pla d’Acció Territorial dóna una visió global que ens permet créixer a tots a través d’una anàlisi de les necessitats del conjunt del territori i des d’un punt de vista d’equilibri econòmic i social entre els municipis”.
Tot això comporta també beneficis a nivell local, com són: “la planificació del creixement de la ciutat, desenvolupament de comunicacions, polígons i infraestructures, inversions, captació d’empreses amb valor afegit i millora de l’ocupació”.
Comenta i participa-hi