foradia mediambient

Contacontes i tallers d’animació lectora a les biblioteques d’Alcoi, pròxima cita dissabte 9

• Les biblioteques d’Alcoi estan fent un gran treball per tal de promoure l’interés cultural i els valors vinculats a la lectura entre els més menuts • Esdeveniments familiars dirigits per persones especialistes en estimular la motivació cultural dels més menuts

Les biblioteques d’Alcoi estan fent un gran treball per tal de promoure l’interés cultural i els valors vinculats a la lectura entre els més menuts. Per a fer-ho, comptem amb personal qualificat en pedagogia i activitats culturals per a xiquetes i xiquets. I també amb nous recursos i infraestructures, on destaca la Biblioteca Infantil Tirisiti, que, amb tan sols un any de vida, compta amb més de 8.000 usuaris.

Les biblioteques municipals d’Alcoi cada dijous, durant tot l’any, organitzen visites perquè els alumnes dels centres escolars, a més de gaudir de contacontes i altres activitats, puguen familiaritzar-se amb les biblioteques i els seus valors.

Una altra de les iniciatives de les biblioteques d’Alcoi és la realització, els dissabtes de matí, de contacontes i tallers d’animació lectora, dins del cicle ‘Vine a fer biblioteca’. Esdeveniments familiars dirigits per persones especialistes en estimular la motivació cultural dels més menuts. Entre elles, les animadores socioculturals Andrea Martínez i Silvia Colomer (La Bruixa de Xocolata) i l’escriptora Mercè Climent.

L’any passat es van dur a terme aquestes activitats amb un notable èxit. Durant enguany, ja són dues les sessions que han tingut lloc, a la Biblioteca de l’Uixola i a la Biblioteca Tirisiti. Les dues amb gran èxit d’assistència i participació: un matí per a gaudir d’històries màgiques i jocs que, a més de fer gaudir ajuden a desenvolupar destreses i competències culturals. I no a soles en els xiquets, també en els pares, que poden aprendre algunes de les tècniques per a contar contes i realitzar altres activitats culturals.

Les sessions, tal com ens comenta el director de la Xarxa de Biblioteques d’Alcoi, Josep Lluís Santonja, surten el seu efecte pel que fa a promoure l’interés lector: en acabant, les xiquetes i els xiquets aprofiten per a, amb l’assessorament pertinent, que s’adapta als seus gustos i motivacions, endur-se llibres per a llegir en casa.

La pròxima sessió, ‘Juguem a… Què va dir?’, tindrà lloc dissabte 9 de febrer, a la mateixa hora que totes: a les 12 hores. Dissabte 16 es realitzarà el taller ‘Contes que bategen’. El contacontes ‘Un arbre per a la primavera’ es durà a terme a la Biblioteca Tirisiti el dissabte 9 de març. El dissabte 23 de març es realitzarà el taller d’animació lectora ‘La màquina de les idees’. ‘Contes recitats’ és el nom del taller que s’ha organitzat per al dissabte 18 de maig. I, per acabar el curs, el dissabte 25 de maig tindrà lloc el contacontes ‘Contes de la Xina a la Conxinxina’. Per a participar, cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *