lasarga mediamborganica

Guillem Clua és el guardonat del XLIII premi de Teatre Ciutat Alcoi 2017

• L’autor guardonat de la XLIII edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi és Guillem Clua, amb l’obra “Al damunt dels nostres cants” • En aquesta anualitat s’havien presentat 47 originals, de diferents procedències: 23 del País Valencià, 20 de Catalunya, 2 de Madrid, 1 d’Andalusia i 1 de les Illes Balears


L’autor guardonat de la XLIII edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi és Guillem Clua, amb l’obra “Al damunt dels nostres cants”. Ho ha sigut per la unanimitat d’un jurat format per Sonia Alejo (autora i directora teatral, presidenta de l’Associació Valenciana d’Escriptors de Teatre), Salvador Bataller (professor, crític teatral i col·laborador editorial d’Edicions Bromera) i Gemma Miralles (actriu, dramaturga i directora escènica).

El veredicte s’ha fet públic el dissabte 11 de novembre amb la funció programada al Teatre Calderón, que ha comptat amb l’assistència del Director General de l’Institut Valencià de Cultura, de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; del Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis; i de la portaveu del Jurat, Sonia Alejo.

En aquesta anualitat s’havien presentat 47 originals, de diferents procedències: 23 del País Valencià, 20 de Catalunya, 2 de Madrid, 1 d’Andalusia i 1 de les Illes Balears. La participació quasi ha duplicat la de l’any anterior i el Jurat ha certificat l’alt nivell dels textos.

El Premi té una dotació per part de l’Ajuntament d’Alcoi de 8.000 euros, a més de l’edició de l’obra en col·laboració amb l’Editorial Bromera. Resta oberta també la possibilitat d’estrenar-se a la Mostra de Teatre d’Alcoi, si la producció es materialitza.

Per la seua banda, l’autor, Guillem Clua, és natural de Barcelona, viu a Madrid i va guanyar anteriorment el Premi Ciutat d’Alcoi en 2002 (“Invisibles”) i 2004 (“La pell en flames”). Aquesta última es va estrenar a la Mostra de Teatre d’Alcoi en 2005 produïda per Teatres de la Generalitat Valenciana i la sala Villarroel de Barcelona. Posteriorment ha estat traduïda a diferents idiomes i representada en diferents països d’Europa i als Estats Units, així com al Centro Dramático Nacional (Madrid) on va obtenir una nominació als Premis Max. L’autor treballa també en televisió habitualment i té una prolífica trajectòria, com ell mateix ha assenyalat, a partir d’aquells primers guardons aconseguits a Alcoi.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *