foradia barnasants

‘Ontinyent Medieval’: productes artesans, activitats culturals i ambientació d’època

• 'Ontinyent Medieval' comptarà enguany amb més de 70 llocs de productes artesans i gastronòmics • "tindrem un mercat més cohesionat al que animem a visitar als habitants de les comarques veïnes”

‘Ontinyent Medieval’ comptarà enguany amb més de 70 llocs de productes artesans i gastronòmics repartits des del carrer del Regall fins a la plaça de Baix. També tindrà nous espais escènics que donaran cabuda a fins a 8 activitats d’animació del 22 al 24 de febrer, i inclourà la presentació del tercer disc del grup ‘La Trocamba Matanusca’.

‘Ontinyent Medieval’ s’obrirà divendres 22 a les 18:00 hores. A les 19:30 començarà la inauguració oficial amb una cercavila que eixirà des del carrer del Regall als voltants del museu MAOVA i fins a la plaça de Baix on tindrà lloc el pregó del Mig Any, a càrrec del fester Vicent Domingo Tormo, de la comparsa Gusmans. El mercat tindra horari dissabte de 10:30 a 00:00 i diumenge de 10:30 a 21:00 hores.

Algunes altres de les activitats plantejades per a enguany en el renovat mercat medieval ontinyentí, organitzat per l’Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers, són: les cercaviles d’inauguració i cloenda (divendres 22 a les 19:30 i diumenge 24 a les 21:00), música medieval i exhibicions de lluites i combats, malabars i jocs.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava en la presentació d’aquesta activitat, que el canvi de data realitzat fa ara 4 anys (d’agost a febrer) “el vam plantejar per potenciar el mig any fester i el mateix mercat, i any rere any hem tractat no sols de consolidar-lo sinó de que anara a més. Enguany les obres a La Vila ens obliguen a fer alguns canvis d’ubicació, però la part positiva és que tindrem un mercat més cohesionat al que animem a visitar als habitants de les comarques veïnes”.

La regidora coordinadora de l’activitat, Sayo Gandia, posava en relleu que “alguns dels nous espais seran molt adients, com el pàrquing del Regall, on s’ubicarà enguany el campament medieval”. Igual que en l’edició anterior, es comptarà amb un ‘soc àrab’ i una ‘vila d’oficis’ on gaudir del treball de ferrers, afiladors, esparters i tallistes, entre altres. Gandia destacava el protagonisme que tindrà enguany la Plaça Major com a espai escènic per a la majoria d’activitats.

Des de la Societat de Festers, el seu nou president, Vicent Pla Vaello, explicava que, per donar més espai al mercat, la desfilada del Mig Any del dia 23 acabarà enguany enfront de l’edifici de Festers en la Placeta Latonda. Pla Vaello manifestava que “al llarg del temps hi ha hagut vàries dates i localitzacions per al Mercat Medieval però als últims anys s’ha donat un impuls molt important des de l’Ajuntament a esta activitat, que s’ha convertit en un punt d’atracció per veïns i visitants durant el Mig Any Fester”.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *