foradia subscriutegrat

Mamografies a 282 dones per prevenir el càncer a Ontinyent

• 282 dones d’Ontinyent i els voltants nascudes en 1971 estan sent cridades per a realitzar-se una mamografia dins programa de prevenció de càncer de mama de la Conselleria de Sanitat. • La mamografia es realitza com a mesura preventiva per a detectar un possible nòdul i tractar la malaltia en el seu estat més inicial

282 dones d’Ontinyent i els voltants nascudes en 1971 estan sent cridades per a realitzar-se una mamografia dins programa de prevenció de càncer de mama de la Conselleria de Sanitat.

Aquest grup de dones es realitzarà, a l’Hospital d’Ontinyent, un examen per a la detecció precoç de càncer, per, superats els 45 anys, haver entrat dins del grup de risc.

El departament de Salut Pública Xàtiva-Ontinyent, amb la col·laboració de la regidoria de Sanitat, ha enviat les corresponents notificacions perquè es facen la prova a partir del dilluns dia 8.

La mamografia es realitza com a mesura preventiva per a detectar un possible nòdul i tractar la malaltia en el seu estat més inicial, reduint d’aquesta manera les seqüeles.

Cal recordar que malgrat que són molt importants, les exploracions mamàries no permeten detectar en molts casos els tumors més menuts, pel qual la mamografia és el mètode més efectiu per detectar precoçment del càncer de mama.

La regidora de Sanitat, Matilde Francés, recordava que “el càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones, però també és cada vegada un dels quals més taxa de supervivència té. La detecció precoç permet aplicar tractaments menys agressius i més personalitzats” declarava Francés.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *