foradia subscriutegrat

Nou anys de l’Home dels nassos al País Valencià

El pròxim 31 de desembre veïns i visitants tornaran a rebre'l pel carrer Major d'Ontinyent

Desembre és un mes de celebracions al voltant del foc de la llar. La font de la calor familiar potser ha canviat però les històries continuen mantenint-se a bona temperatura. L’Home dels nassos és una d’eixes històries que torna al tendur, al caliu de cap d’any.

Ja queden molt pocs dies perquè arribe l’últim dia de l’any i a Ontinyent li han preparat una festa de benvinguda. El pròxim dimarts 31 de desembre tornaran a rebre aquest il·lustre personatge i enguany ho faran pel carrer Major.

La cita que rebrà a grans i menuts serà des de les 11:30 hores a la plaça de la Concepció, enfront de l’edifici de Paduana, des d’on començarà una cercavila a la recerca de l’homenot. Amb la companyia de la Colla de xirimites i tabals el Regall i al so de “Jo sóc l’Home dels Nassos i vaig per tot arreu, viatjant de poble en poble i mai ningú no em veu” rastrejaran cases i balcons per veure si algú l’ha vist passar.

I siga com siga, el troben o no, finalitzaran amb una gran festa a la plaça de l’Ajuntament, on comptaran amb l’actuació del grup musical La Murga per a acabar de passar un gran matí.

L’últim dia de l’any, com ha estat tradició entre els majors, tornaran a buscar per places, parcs i carrers a l’home més esmunyedís de la tradició popular valenciana, a “l’home amb tants nassos com dies li queden a l’any“.

Veniu, veniu totes les persones valentes de la nostra ciutat i dels voltants. Veniu i ajudeu-nos a buscar a un dels personatges més intrigants de la nostra tradició oral. El buscarem i bé ho passarem, buscant i buscant. Si al final no el trobem, tot està bé!, ja que de segur que riurem i riurem“.

Enguany fan la festa gràcies a la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià, a ACPV Vall d’Albaida i l’Ajuntament d’Ontinyent, per continuar aquesta tradició oral del nostre poble, a banda dels centres escolars i entitats col·laboradores.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *