lasarga ajualcoipresuparticipa

Xàtiva celebrarà FirAll entre els dies 5 i 9 de març

• La Fira de l'all tendre de Xàtiva, "la primera des que la Conselleria ha tingut a bé reconéixer la certificació de qualitat per als nostres alls tendres” • FirAll significa la recuperació “d'un compromís de l'administració amb l'horta que s'havia deixat de banda”

Presentat el cartell de l’edició 2019 de FirAll, Fira de l’all tendre de Xàtiva, “la primera des que la Conselleria ha tingut a bé reconéixer la certificació de qualitat per als nostres alls tendres”, segons assenyala el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente.

L’autor del cartell és Alfredo Pardo, i el reclam el protagonitza Teresa Antón, coneguda professional local de l’art del tatuatge. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Francesca Chapí, ha agraït el protagonisme de la dona en el cartell i “la transversalitat del fet, ja que FirAll coincidirà amb el 8 de març, dia que les dones eixirem al carrer”, en al·lusió a la vaga feminista convocada per al Dia Internacional de la Dona Treballadora.

FirAll tindrà lloc del 5 al 9 de març, a l’Albereda de Xàtiva, amb la participació de distints sectors d’activitat, com ara l’Associació de Productors d’alls tendres, l’hostaleria o el comerç, que decorara les seues escaparates amb motius relacionats amb l’hortalissa autòctona.

Per a l’edil, FirAll constitueix l’element especial d’un“relat que aporta singularitat a la ciutat i que significa la suma de moltes persones que treballen en un mateix sentit”. FirAll significa la recuperació “d’un compromís de l’administració amb l’horta que s’havia deixat de banda”.

Per la seua banda, Vicent Lluch, president de l’Associació de Productors d’Alls Tendres de Xàtiva, “la certificació de qualitat és un projecte tan innovador com transversal, que compta amb el suport de l’institut tecnològic AINIA i de la Conselleria d’Agricultura i que ha de garantir la qualitat del producte i assegurar el relleu generacional dels productors”.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *