lasarga

Avalem Joves: una oportunitat d’integració laboral millorant la ciutat i la societat

• Ens comenten que treballen molt a gust, que se senten molt bé de poder desenvolupar treballs • A través de programes d’aquests tipus, en total Alcoi ha contractat durant els últims 3 anys a vora 400 persones

Visitem l’Ecoparc i ens atén un dels xics discapacitats contractat per l’Ajuntament a través del programa ‘Avalem Joves’. Molt responsable, simpàtic, solvent i educat ens facilita tota la informació que necessitem i atén a les nostres demandes. Després continua desenvolupant altres treballs.

És un moment de treball intens a l’Ecoparc, amb la visita de diferents camions i furgonetes que descarreguen materials variats en els diferents contenidors. Són dos més els xics contractats a través d’Avalem Joves desenvolupant els treballs i ajudant a tots els usuaris de l’Ecoparc. Els tres s’encarreguen de gestionar l’espai amb responsabilitat i solvència.

Ens comenten que treballen molt a gust, que se senten molt bé de poder desenvolupar treballs d’aquests tipus i que estan molt contents del programa ‘Avalem Joves’. De fet, el seu desig és que el seu contracte s’allargue més d’un any, que és el que té estipulat el programa.

En total són 11 els joves discapacitats a les quals l’Ajuntament d’Alcoi ha contractat per a dur treballs públics durant el curs 2018-2019. 11 persones que, desenvolupant treballs de consergeria, neteja, jardineria, obres i medi ambient, tenen l’oportunitat d’integrar-se en la nostra societat.

Aquest és un fet encomiable per part de les administracions públiques, ja que d’altra manera, en un sistema econòmic que a soles contempla la rendibilitat de les persones, sense iniciatives i lleis que ho fomenten directament, les persones discapacitades difícilment tindrien oportunitats com aquesta.

És gràcies a les polítiques i ajudes que s’estan duent a terme des de la Generalitat Valenciana, dirigida des del 2015 pels principis i acords del Pacte del Botànic. Enguany, la Generalitat ha facilitat que es duguen a terme 5.400 contractes a joves de tot el territori valencià, a través del programa Avalem Joves Plus.

En Alcoi han sigut, sumant els 11 discapacitats, 194 els joves contractats durant enguany. 46 d’ells compten amb titulacions superiors. Tots ells ajuden a millorar diferents aspectes i serveis de la nostra ciutat: des de la neteja dels paratges i carrers fins a l’atenció administrativa, passant per monitors d’activitats i tècnics dels diferents sectors.

Enguany també s’ha dut a terme el programa ‘Avalem Experiència’, a través del qual 18 persones desocupades majors de 30 anys estan desenvolupant treballs dirigits per l’Ajuntament.

A través de programes d’aquests tipus, en total Alcoi ha contractat durant els últims 3 anys a vora 400 persones. Aquesta suposa una oportunitat per a elles, perquè s’incorporen temporalment al món laboral i obtenen experiències enriquidores, però també per a la ciutat d’Alcoi en general, ja que tot el treball que desenvolupen redunda en millores en les diferents àrees i sectors del municipi.

Cal ressenyar que, durant els dos últims anys s’ha reduït significativament a Alcoi l’atur dels joves de menys de 30 anys: segons les xifres oficials, de 1.000 joves en estat d’atur s’ha passat a vora 750.

Font: Rodrigo Paños./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *