lasarga ajualcoitel

Agricultura promou la biotrituració de residus agraris per a evitar l’ús de foc

• Les restes es gestionen deixant el material triturat a la parcel·la perquè l'agricultor l’incorpore al sòl • La conselleria estudia la possibilitat de promoció del compostatge de qualitat perquè puga ser utilitzat pels municipis com a un element a sumar a l'economia local.

La conselleria d’Agricultura promou treballs de biotrituració de restes agrícoles com a alternativa a la crema. D’aquesta manera, les restes es gestionen deixant el material triturat a la parcel·la perquè l’agricultor l’incorpore al sòl, la qual cosa comportarà l’augment de la matèria orgànica i l’increment de la humitat del sòl.

Per als parcs de la serra de Mariola i de la Font Roja, les zones d’actuació abasten els municipis de Bocairent, Alfafara, Agres, Muro d’Alcoi, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Banyeres de Mariola. En total, en aquest primer període de funcionament es donarà servei a 59 parcel·les amb una superfície total aproximada de 44 hectàrees.

Aquest mètode de tractament dels residus agraris fomenta noves possibilitats d’aprofitament de la biomassa residual. La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural estudia la possibilitat de promoció del compostatge de qualitat perquè puga ser utilitzat pels municipis com a un element a sumar a l’economia local.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *