foradia cdturisme

L’exposició que tanca la celebració del 600 aniversari de la Generalitat compta amb 7 peces arqueològiques de Xàtiva

• Xàtiva ha prestat, a través del Museu d'Arqueologia de l'Almodí, set peces de la seua col·lecció per a la mostra 'Testimoni gràfic d'un territori, símbol d'un poble', • Hi ha una xicoteta figura islàmica de terracota i una col·lecció de 6 arracades

Xàtiva ha prestat, a través del Museu d’Arqueologia de l’Almodí, set peces de la seua col·lecció per a la mostra ‘Testimoni gràfic d’un territori, símbol d’un poble’, que tanca les celebracions del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana.

Les set peces de Xàtiva formen part d’una mostra que es podrà veure en el pati gòtic del Palau de la Generalitat, entre el 16 de febrer i el 13 de març. En aquesta mostra, els visitants podran contemplar un relat gràfic compost per diferents peces històriques, des dels primers homínids que van fixar la seua presència al territori fins a peces del segle XVIII.

Pel que fa a les peces de Xàtiva, hi ha una xicoteta figura islàmica de terracota, trobada en unes excavacions al Camí de la Bola, en l’any 1993, i una col·lecció de 6 arracades trobades en 2006 en les excavacions de la necròpolis islàmica del Camí de la Bola.

Aquestes peces estan presidides per un audiovisual pel qual desfilen més de 30.000 anys d’empremtes gràfiques. És la primera vegada que una exposició se centra en l’empremta de la gràfica sobre el territori, en la qual es poden contemplar objectes com incunables, monedes, plats, rajoles, gravats neolítics, estatuetes, màscares o puntes de llança.

L’exposició també compta amb dues mostres que, a manera de pròleg i epíleg del relat, constaten, per una banda, les empremtes deixades pels primers animals habitants del territori i, d’altra banda, els més recents canvis en el disseny de la imatge institucional de la Generalitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *