foradia subscriutegrat

Xàtiva comptarà amb una inversió de 32,3 milions d’euros gràcies a la Generalitat

Els pressupostos de l'administració autonòmica destinaran l'import a infraestructures sanitàries, judicials, culturals i mediambientals

La Generalitat Valenciana ja ha aprovat els seus pressupostos per al 2022. Xàtiva serà una de les ciutats beneficiades, ja que comptarà amb una inversió de 32,3 milions d’euros. Es tracta d’un increment del 230% respecte a la inversió de l’exercici anterior, quan es van atorgar 14 milions d’euros.

Aquesta és una xifra històrica d’inversió per a la nostra ciutat per part de la Generalitat Valenciana, i que suposaran un impuls per a la ciutat a tots els nivells, tant en la generació d’ocupació com en la millora dels serveis públics més importants com són la sanitat, les infraestructures, la justícia o el patrimoni“, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

En aquesta inversió no s’inclouen les inversions referents al Pla Edificant, el Pla Convivint i els Pressupostos Participatius, el que significa que la inversió en la capital de la Costera serà encara major.

L’import anirà destinat a finançar intervencions en àrees com Justícia, Sanitat, Cultura o Medi Ambient. En aquest sentit, la Conselleria de Justícia invertirà 15 milions d’euros per a construir els nous jutjats de la ciutat, que estaran ubicats en una part de l’antic convent de Santa Clara.

Per altra banda, 12,3 milions d’euros estaran destinats a Sanitat. D’aquesta quantitat, tres milions aniran a la construcció del nou Centre de Salut Xàtiva II, que donarà servei a la zona est de la ciutat, mentre huit milions es destinaran a ampliar i reformar l’Hospital Lluís Alcanyís i un total d’1,3 milions permetran la consecució de l’Hospital de Dia.

En matèria de Medi Ambient, el projecte de la Via Verda que connectarà Xàtiva amb Carcaixent assolirà 4,37 milions d’euros. Mentre que en la part cultural es realitzaran dues inversions. Amb un import de 700.000 euros es continuarà amb les reformes del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals, mentre la restauració de l’antic convent de Sant Domènec comptarà amb 120.000 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *