foradia barnasants

Un protocol per a millorar la qualitat de vida de les persones majors afectades de soledat

• Aquesta iniciativa és la que proposa Compromís. Amb ella es podrien prendre les mesures estimades per assegurar la qualitat de vida dels majors • Seria "un primer pas fonamental per reconéixer a aquelles persones afectades de soledat que puguen estar en situació precària o presentar problemes a tindre en compte"

Un protocol que ajude a detectar a les persones majors afectades de soledat i millorar la seua qualitat de vida. Aquesta iniciativa és la que proposa Compromís. La seua finalitat seria que la policia i altres serveis d’atenció ciutadana recopilen el màxim d’informació i la transmeten al més aviat possible a les àrees de Benestar Social, Sanitaris. D’aquesta manera es podrien prendre les mesures estimades per assegurar la qualitat de vida dels majors quan no tenen a ningú amb ells.

Tal com comenta la regidora Begonya Doménech, “hem detectat que a vegades tant ciutadans, com policia troben gent gran, en problemes de desorientació, malauradament causat per la falta d’atenció produïda per viure en soledat“. En aquests casos el que se sol fer és “telefonar a la policia local”.

Però després passat aquest moment ja no hi sabem que ocorre o com es gestiona una vegada la telefonada és atesa“. El protocol que proposa Comprromís seria “un primer pas fonamental per reconéixer a aquelles persones afectades de soledat que puguen estar en situació precària o presentar problemes a tindre en compte“.

Compromís ja ha aconseguit consensuar a l’Ajuntament iniciatives que treballen en aquest sentit: recentment va presentar una moció, que va ser aprovada per unanimitat, en la qual s’instava a l’Ajuntament d’Alcoi “a posar en marxa dispositius, mesures i programes i protocols per detectat a les persones majors que puguen patir d’aquest mal de la societat actual“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *