foradia subscriutegrat

Els alumnes d’Asp coneixen Alcoi a través de la ruta basada en l’obra ‘Els lluitadors’, de Francesc Gisbert

• Els alumnes recorren la ruta basada en els espais de la novel·la relacionats amb els principals escenaris de l'Alcoi industrial i modernista • La ruta es va posar en marxa, fa deu anys, des de la Coordinadora pel Valencià i l'Ajuntament d'Alcoi

Alcoi acull un any més la ruta literària basada en la novel·la històrica ‘Els lluitadors’, de l’autor Francesc Gisbert. A través d’aquesta, els alumnes recorren la ruta basada en els espais de la novel·la relacionats amb els principals escenaris de l’Alcoi industrial i modernista: el refugi de Cervantes, el carrer Joan Cantó i el Conservatori, el CADA, el palau Albors, la fàbrica El Bambú, la plaça de Ferrándiz i Carbonell, Sant Nicolau i Sant Nicolauet…

Cada any, són molts els centres educatius que visiten la ciutat, per a conéixer els espais evocats en la novel·la. Enguany, la proposta ha tingut un impuls important gràcies a la inclusió de la possibilitat de la ruta en el programa de Rutes Literàries de la Fundació per al Foment de la Lectura, a fi d’afavorir la lectura entre els estudiants de segon cicle d’ESO, Batxiller i adults.

La primera visita del 2019 ha estat inaugurada per l’IES La Nia d’Asp, i ha estat guiada per l’escriptor Francesc Gisbert. Les visites, en grups de cinquanta, continuaran durant tot el curs.

La ruta es va posar en marxa, fa deu anys, des de la Coordinadora pel Valencià i l’Ajuntament d’Alcoi. L’any 2018 van participar en les visites més de deu centres de les províncies de València i Alacant.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *