foradia subscriutegrat

Jorge Doménech, alferes moro: “venim d’Àfrica arreplegant exèrcits per a ajudar a Al-Azraq”

• Jorge Doménech representa enguany el càrrec d’alferes moro, per la filà Cordon. Ens comenta tota la preparació i les novetats que ens té preparades. • Algo que em fa molta il·lusió també és veure als meus companys, els altres càrrecs, que hem fet molta amistat

Jorge Doménech representa enguany el càrrec d’alferes moro, per la filà Cordon. Actualment treballa a Ibi i és membre de l’Associació Samarita. Ens comenta tota la preparació que s’està duent a terme el seu càrrec d’alferes i les novetats que ens té preparades.

– Bon dia, Jorge, com va l’organització del càrrec?

Molt bé, tot el que és del boato ja està mig acabat. El meu tratge, el de la meua dona, el dels meus fills i els dels cavallers ja estan tots acabat. Falten a soles alguns detalls.

– Ara estem ja en moment d’actes, sopars i menjars amb tot el món, no?

Aquest dissabte mateix hem tingut un molt interessant, un sopar solidari amb tots els alferes des de l’any 2005 fins al 2018 de les filaes mores. Estem preparant un altre acte solidari de temàtica turca. També serà benèfic. El dissabte 9 de març tenim un concert de música festera…

– No pareu, veritat?

No parem, no. Tenim un altre acte, el dia 30 de març: una exhibició de ballets de festes, en la placeta de la UPV. Serà preciosa de veure. És una cosa que no s’ha fet encara. Serà també en benefici de les dues associacions contra el càncer d’Alcoi.

– Comenta’ns un poc com va sortir la idea de representar el càrrec.

A mi sempre m’ha agradat. Fa 14 anys ho vaig intentar però no va poder ser. Enguany, no es presentava ningú i em van comentar si jo voldria. Ho vaig preguntar en casa i de seguida em van dir que sí, perquè la meua dona és inclús més festera que jo, que ja és dir molt. Així que estem molt contents.

– Quines novetats ens teniu preparades? Comencem, si vols, per l’argument del boato

Són les forces àrabs que vénen des del nord d’Àfrica arreplegant exèrcits i tribus per a ajudar a Al-Azraq i fer-li front a l’exèrcit del rei visigot Rodrigo. Som com una caravana de tribus que van a combatre. I anem amb el gran elefant, que serà un dels grans protagonistes del boato.

– Comenta’ns un poc més de l’elefant

Representa el poder i l’èxit dels musulmans. Estarà representat en forma d’ariet, per a provocar el terror en les files contràries.

– Com serà l’ambientació?

Estarà basada en les tribus, que són d’estil guerrer de l’Àfrica.

– Com seran els tratges?, podem dir algun detall?

Són molt bonicos. El meu, el de la meua dona, els dels meus fills i els dels cavallers els hem dissenyat amb el meu cunyat, José Borrell.

– Teniu alguna novetat musical?

Una novetat és la meua marxa mora, que l’estrene jo al carrer. Ens la va regalar Miguel Ángel Mas Mataix, el primer any dels Premis Samaritas. És una marxa que s’adapta a tot l’ambient com l’anell al dit.

– Què podem dir de les danses?

De tot el boato s’encarrega Antonio Aracil. I en els ballets estan Virginia Bolufer i Carmina Nadal. Seran uns ballets espectaculars.

– Comenta’ns un poc l’heràldica

Hem volgut que siga l’elefant, que representa la força musulmana. L’ha feta la meua dona, Mónica Vilaplana. Volíem fer alguna cosa que impactara, que fos diferent. I crec que ho hem aconseguit.

– Quins familiars teus eixiran?

La meua dona, els meus fills, Christian i Álex, i dos dels meus cunyats i dos cosins. Els cavallers són 13, amics de sempre de la filà.

– Com està l’ambient de la filà?

Està molt bé, la directiva està fent tot el que pot perquè tot estiga perfecte; dins de les seues possibilitats, estan fent miracles.

– Supose que amb molta il·lusió també, no?

Estem tots molt il·lusionats. Jo també estic un poc nerviós, a mesura que avança el temps i t’ho veus damunt augmenten els nervis. Tinc la sensibilitat a flor de pell. Vols que arribe el moment, però a la mateixa vegada no vols que arribe: si no arriba em muir, perquè tots els dies tenim actes, però si arriba s’acaba tot de seguida.

– Què és el que més il·lusió et fa en concret.

El que més l’entrada. Algo que em fa molta il·lusió també és veure als meus companys, els altres càrrecs, que hem fet molta amistat els quatre: o ha pogut estar més encertat.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *